Öğretmenler kodlama öğreniyor 

Samsun'da öğretmenler “KODLASAM Projesi” kapsamında kodlama eğitimleri alıyor. 

Öğretmenler kodlama öğreniyor 
Öğretmenlere verilen kodlama eğitimleri öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve gelişen dünyadaki yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla oluşturulan “Samsun Öğretmen Akademisi Projesi” kapsamında veriliyor. 

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizi, bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp tüketen değil üreten bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede; teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı, yenilikçiliği ve girişimciliği öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen ve pazarlayabilen bir nesil yetiştirmek için ilimizdeki 17 ilçenin tamamına birer tane robotik kodlama atölyesi açmayı planlıyoruz. Bu atölyelerde öğrencilerimize 3D tasarım (mekanik tasarım), algoritma, blok tabanlı kodlama, metin tabanlı kodlama ve robotik eğitimler verilecek. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz bu eğitimlerden yararlanabilecekler. Bu kapsamda önce öğretmenlerimize eğitimler aldırıyoruz. Eğitimler Samsun Öğretmen Akademisi kapsamında veriliyor. Bu eğitimleri alan öğretmenlerimiz aynı eğitimleri kendi ilçelerinde hizmet içi eğitim kapsamında açarak bu çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlayacaklar” dedi. 

Bu yıl ortaokullarda 5 ve 6. sınıflarda zorunlu olan kodlama dersi, 7 ve 8. sınıflarda ise seçmeli olarak veriliyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı döneminde ise lise düzeyinde de kodlama dersi verilmesi planlanıyor. Kodlama, bilgisayarlara bir işlemi yerine getirmeleri için izlemeleri gereken yolu adım adım yazılan komutlarla anlatmak olarak tanımlanıyor. Telefonlardan araba göstergelerine, bilgisayarlardan termostatlara kadar birçok cihazın içindeki yazılımlar, yazılımcıların yazdığı kodlar sayesinde çalışıyor. Öncelikle bilgisayarlara adım adım komut verme mantığının kavranması üzerinde duruluyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler