Öğretmenler isyanda!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 30 yıl önce çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz'' dedi.Avcı, geçen yıl, eteği, pantolonu, gömleği, ceketi ve süveteriyle birlikt

Öğretmenler isyanda!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 30 yıl önce çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz'' dedi.

Avcı, geçen yıl, eteği, pantolonu, gömleği, ceketi ve süveteriyle birlikte 80 liraya giydirilebilen bir öğrencinin, bu yıl kıyafetlere yapılan zam nedeniyle en az 125 liraya giydirilebileceğini öne sürdü. Okul kıyafetleri üreten firmaların ürün fiyatlarını fahiş oranlarda artırması nedeniyle giyim masraflarının ailelerin bütçesini zorlayacağını ifade eden Avcı, ''Yaptığımız piyasa araştırmasına göre hırka 30-35 lira, pantolon 20-30 lira, tişört 15 lira, gömlek 15 lira, ceket 40-50 lira, etek 20-30 lira, ayakkabı 35-50 lira, kravat 10 lira civarında seyrediyor. Yapılan zamları insafsızca buluyoruz'' ifadelerini kullandı.

ÇUBUKÇU'YU ÖRNEK GÖSTERDİ

Kıyafet yönetmeliğini kaldırmayı isteyen eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya tekstil patronlarının temelsiz, yalan yanlış gerekçeler sunduklarını ve konuyu istismar ettiklerini iddia eden Avcı, tek tip öğrenci ve tek tip öğretmen profilinin eğitim psikolojisiyle ve pedagojik anlayışla uyuşmadığını, okullarda ve öğrencilerin zihninde monolitik bir kültür oluşturduğunu savundu.

30 YILLIK YÖNETMELİK

DES Genel Başkanı Avcı, şunları kaydetti:

''Eğitim ve bilim özgür ortamlarda ve özgür bireylerin kafalarında yeşerir. 40 derece sıcaklıkta kravat, ceket, gömlek ve önlük gibi giysileri bugün dahi zorunlu kılmak demokrasiyle ve özgürlüklerde bağdaştırılamaz. Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer'in 30 yıl önce çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz. Üniversite hocalarını, öğretmenleri ve öğrencileri tek tip kıyafet giymeye zorlayan, kıyafet kuralına uymayanları bu gün bile cezalandırmaya devam eden bu yönetmelik kaldırılmalı yahut esnetilmelidir.

Eğitim yuvalarının disiplinini tehdit eden unsurları kılık kıyafette aramak, okullarımızda kot pantolonu ve serbest kıyafeti tehlike olarak görmek, orta çağ zihniyetidir. Nitelikli, bilimsel, özgür ve demokratik bir eğitim sistemini bu yönetmelikle yakalamamız mümkün değildir. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'i yeni ve cesur bir adım atarak, Türk eğitim tarihine geçmeye çağırıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim