Öğrenciye müşteri gibi bakmayın

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, esnafın şehre okumak için gelen öğrencilerin müşteri gibi değil misafir gibi görülmesini istedi.Altıntaş, 2011-2012 yılı eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada i

Öğrenciye müşteri gibi bakmayın

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, esnafın şehre okumak için gelen öğrencilerin müşteri gibi değil misafir gibi görülmesini istedi.

Altıntaş, 2011-2012 yılı eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada il dışından Üniversite okumak için Trabzon'a gelen öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri gerektiğini söyledi. Altıntaş, "Hepiniz okumak için ailelerinizden ayrılıp Trabzon'a geldiniz. Okuduğunuz bölümleri kazanmak için büyük çaba sarf ettiniz. Okullarınızı bitireceğiniz süre zarfında Trabzon'da evinizdeki gibi rahat etmeniz için gerekli ortama sahipsiniz. Trabzon'da okuduğunuz sürece tüm ihtiyaçlarınızı buradan temin edebilir, alışverişlerinizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz." dedi.

Trabzon esnafına da seslenen Altıntaş, esnafın şehre okumak için gelen yaklaşık 30 bin öğrenciyi birer müşteri gibi değil misafir gibi görmesi gerektiğini vurguladı. Altıntaş, şunları dile getirdi: "Şehrimize okumak için gelen öğrencilerimizi müşteri gibi değil de misafirimiz, bizim dışarıda tanıtımımızı yapacak birer turizm elçileri olarak görmeliyiz. Unutmayalım ki her öğrencinin okuduğu süre içerisinde ailesi ve arkadaşları şehrimize gelip onları ziyaret edeceklerdir. Şehrimizin onlarda bıraktığı izlenim yaşamlarının diğer dönemlerinde de devam edecektir. Bu nedenle şehrimiz insanının misafirperverliğini göstermemiz gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler