Öğrenciler yarın dersbaşı yapacak

 -Eğitim öğretim yılı 8 Haziran'da tamamlanacakOkul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, iki haftalık tatilin ardından yarın 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak.2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül

Öğrenciler yarın dersbaşı yapacak

 

-Eğitim öğretim yılı 8 Haziran'da tamamlanacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, iki haftalık tatilin ardından yarın 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak.

2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül'de başlayan ilk yarısı, 20 Ocak Cuma günü sona ermişti. Öğrenci ve öğretmenler iki haftalık tatilin ardından yarın okullarına dönecek. Eğitim öğretim yılı, 8 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığının FATİH projesi de ikinci dönemden itibaren hayata geçirilecek. Projenin, belirlenen 17 ildeki 52 okulda ilk uygulaması yapılacak. Okullar, akıllı tahtalarla donatılacak. Öğrencilere ve öğretmenlere yaklaşık 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak.

İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre, SBS ile Parasız Yatılılık Bursluluk Sınavı, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için 9 Haziran tarihinde yapılacak. İlköğretim 5, 6, 7. ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıfların gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 10 Haziran'da düzenlenecek. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan Pazar günü yapılacak.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) başvuru tarihi 24-30 Nisan tarihleri arasında alınacak. LYS, 16-17 Haziran ve 22-24 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

Öte yandan, ataması 3 Şubat Cuma günü yapılan 15 bin 934 kadrolu öğretmen de yarın görev başı yapacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler