Öğrenciler TÜBİTAK projelerini sergiledi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen "12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi" açıldı. 

Öğrenciler TÜBİTAK projelerini sergiledi
OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, “Bu yarışmanın 12. yılında bölgemizi oluşturan Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Sinop, Kastamonu ve Samsun’dan sekiz farklı alandan 1388 proje başvurusu yapıldı. 11. yarışmamızda ise bölgemizde 967 proje başvurusu yapılmıştı. Proje başvuru sayımız önemli bir oranda artmıştır. Bu proje yarışmalarının hedefi öğrencilerimizi erken yaşlarda bilimsel düşünceye yönlendirmektir. Proje sayılarına ve öğrencilerimizin heyecanlarına bakınca bu hedefe yaklaştığımızı görmekten son derece mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“Hepiniz birer şampiyonsunuz” 

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran ise yarının teminatları olan genç beyinlerin bilimsel düşünce sistemini kavramasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kuran, “Gençlerin ülkemizdeki problemlere yönelik proje geliştirmeleri ülkemizin aslında geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunun bir göstergesi. Buraya gelen her proje öğrencilerimizin problemlere bilimsel düşünce sistemiyle yaklaşıp çözüm bulmaya çalışması bakımından önemli. Buradaki her öğrencimiz bu yarışmanın amacına ulaşmasına vesile olmuştur. Bu yüzden tüm proje hazırlayan ve buraya kadar gelen öğrencileri şimdiden tebrik ediyorum. Asıl önemli olan proje hazırlamak ve sunmaktı” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi ve ardından projelerin sergilendiği stantlar gezilerek her proje hakkında detaylı bilgi alındı. 

Sergilenen 80 adet proje 7-11 Mayıs 2018 tarihinde Kayseri’de yapılacak Türkiye Final Yarışması’na gönderilmek üzere tekrar değerlendirilecek ve bu değerlendirmeler 29 Mart 2018 Perşembe saat 10.00’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKM)’nde yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak. 
80 adet projenin sergilendiği açılış törenine ayrıca; Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler