Öğrenciler bu habere sevinecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı son genelgeye göre, lise öğrencileri eğitimleri sürerken, seçtikleri alanı bırakıp başka bir alana geçecebilecek.Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, Bakan Nimet Çubukçu adına bir genelge yayıml

Öğrenciler bu habere sevinecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı son genelgeye göre, lise öğrencileri eğitimleri sürerken, seçtikleri alanı bırakıp başka bir alana geçecebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, Bakan Nimet Çubukçu adına bir genelge yayımladı.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında 11. sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerden alan değişikliği yönünde Bakanlığa talepler geldiğini bildiren Sabaz, konuyla ilgili Talim ve Terbiye Kurulu'ndan görüş alındığını ifade etti.

Sabaz, buna göre, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında genel ortaöğretim kurumlarının 11. sınıfında öğrenim görmekte olan öğrencilerden bir üst sınıfa devam etmeye hak kazananlardan isteyenlerin, daha önce alan değişikliği yapıp yapmadığına bakılmaksızın, alan değişikliği yapabileceklerini kaydetti.

Sabaz, alan değişikliği başvurularının 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başlamasına kadar yapılabileceğini, alan değişikliklerinin yeni öğretim yılının ilk iki haftası içerisinde e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti. Buna göre, fen-matematik alanını seçen bir öğrenci eğitim aldığı süre içerisinde fikrini değiştirmişse sosyal bir alana geçebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler