Öğrenciler 60 ülke gezecek

Özellikle son 5 yılda da Trabzon'dan öğrencilerin AB ülkeleri ile ABD'yi burslu olarak gidecek eğitim programlarında sınavlarda başarılı olmaları üzerine, vakıf Trabzon'a özel çalışmalarına da öncelik verdi. Vakfın konu ile ilgili burs tanıtım çalışmaları

Öğrenciler 60 ülke gezecek
Özellikle son 5 yılda da Trabzon'dan öğrencilerin AB ülkeleri ile ABD'yi burslu olarak gidecek eğitim programlarında sınavlarda başarılı olmaları üzerine, vakıf Trabzon'a özel çalışmalarına da öncelik verdi. Vakfın konu ile ilgili burs tanıtım çalışmaları için Trabzon'da bulunan Ömer Ongun “Biz istiyoruz ki, özellikle bu programlardan Trabzon'daki arkadaşlarımız da yararlansın.

Konu ile ilgilensin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlasın. Ülkeler artık kendilerini kendi kültürlerini bu tür tanıtım organizasyonlara katılarak gerçekleşiyor” dedi. Programda sınavla öğrenci seçileceğini belirten Ömer Ongun, başvuruların 6 Kasım'da sona ereceğini hatırlattı.

Trabzon'un bir eğitim ve kültür şehri olması nedeniyle programa gerekli ilginin gösterileceğine inandığını belirten Ongun, özellikle Anadolu Liseleri'nin 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile özel okulların sadece burslu öğrencilerine açık olan sınavda başarılı olunması halinde Trabzonlu öğrencilere gelecek yaşamlarında büyük fırsatların önlerine çıkabileceğini söyledi.

Ongun, konu ile ilgili detaylı bilgilerin Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Trabzon Lisesi ve Kanuni Anadolu Lisesi müdürlüklerinden alınabileceğini belirterek vakfın 'www.tkvafs.org' internet sitesinde de detaylı bilgi ve başvuru formlarının olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler