Of'un değerleri öğrencilerle buluştu

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 10. ve 11.sınıf öğrencilere yönelik “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesinin bu ayki konuğu sıra dışı bir yaşam öyküsü olan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Of'un değerleri öğrencilerle buluştu
Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 10. ve 11.sınıf öğrencilere yönelik “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesinin bu ayki konuğu sıra dışı bir yaşam öyküsü olan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz oldu.

Fizik profesörü olan Feyiz öğrencilere yaşam hikâyelerinden ve başarıya ulaşmasında dönüm noktalarını anlattı.

Öğrenmeyi çok sevdiği ve hayatı boyunca hep bir şeyler öğrenmek için çaba harcadığını ifade eden Feyiz, “Beni Of’un bir değeri olarak görmeniz benim için gerçekten büyük bir onurdur. Oflu olmaktan hep gurur duydum, duymaya devam edeceğim. Ama inanıyorum ki Of’un asıl değerleri çalışan, fedakar kadınlarımızdır. Biz on kardeştik ve on kardeş de üniversiteyi okuduk. Annem ve babam çok büyük fedakârlıklar yaparak bizim okumamızı sağladılar. Karadeniz insanı sevgini dokunarak, öperek belli etmez. Ama sevdiğini hissettirir. Biz o sevgiyi hep hissettik. Anne baba heykeltıraş gibidir. Çocuklarını şekillendirirler. Babamın “sakın yapamam deme yapanın senden üstün yanı yoktur” sözü cesaretimizi hep artırmıştır” dedi.

Lise 3’te sınıfta kaldığını ve 3 yıl okula gitmediğini ifade eden Feyiz; “Liseyi benden üç yaş küçük kardeşimle birlikte bitirdik. Lisede sınıfta kalınca bir dönem okumamaya karar verdim.  Babamın bende okumayan çocuk olmaz okumuyorsan köye gideceksin sözü üzerine köye gittim. Sırtımda 45 kiloluk sepetle 165 merdiveni çıkarak çay evine çay taşıdığımda okumaya karar verdim. Hayattan aldığım hayat dersinden sonra karar verdim. Sınıfta kalmam benim zekâmdan değil yönlendirme eksikliğimden kaynaklandığını anladım. Bizi yönlendirecek kimse yoktu. Siz bizden daha büyük imkânlara sahipsiniz. Sizler daha büyük işler başarabilecek durumdasınız” diye konuştu.

İnsanın sevdiği işi yaparken yorulmayacağını belirten Feyiz; “Hayatta ne yapmak istediğime verdiğim cevap kaybettiğim o 3 yılın geriye kazanılmasını sağladı bana. Bu sayede İstanbul Üniversitesi fizik Bölümünün 1. Olarak kazandım. Kendinize asla küsmeyin. Kendinizi ve insanları sevin. İsterseniz çalışırsanız başarılı olursunuz. Farklılık yaratan olmalısınız. Sıradan olursanız yok olup gidersiniz. Ülkemizde bugünkü imkânlar olsaydı yurt dışına gitmezdim. Hiçbir şey için geç değildir. Yeter ki bir şey yapmamak için bahaneniz olmasın. Hayatınızda sevdiklerinize mutlaka zaman ayırın. Dünyanın çok yerini gezdim. Bizim topraklarımız kadar değerli, güzeli yok. Hayatımda dört erkek;  babam, oğlum, eşim ve S.Ü Rektörü Nihat Berker önemli yere sahiptir. Hedeflerinizi kendi gerçeklerine uygun olarak yüksek tutun. Kendinizi asla küçümsemeyin. Günümüz şartlarında gerekirse 2, 3 üniversite bitirmek zor değildir” ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Feyiz’i öğrencilerle buluşturdukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Projemizin 10. Konuğu oldunuz. Gerçekten keyif alarak zevk alarak dinledik. Of Hayrat Dernek Başkanımız Mustafa Saral bey sizi bize anlattı ve siz de bizleri kırmayarak bugün burada bizlerle oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı teşekkür konuşmasında “Hocamı dinlerken ben de eski günlere geri döndüm. Ben de lisede sağlık bölümü okudum ama sevdiğim bir meslek değildi. Benim sevdiğim meslek sizin de gördüğünüz gibi şuan geldiğim yerdi. İşte bu yüzden sevdiğiniz meslekleri isteyerek yapmanız gerekir. Hocamıza bugün burada bizlerle olduğu çin kendinse çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakamı Arslan ve Başkan Sarıalioğlu Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz’e plaket takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler