Nimet Çubukçu'ya korolu protesto

Ordu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda 4-C yasası kapsamında çalışan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde türkülü, düdüklü eylem yaptı. Sendikalılar Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu koro halinde

Nimet Çubukçu'ya korolu protesto

Ordu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda 4-C yasası kapsamında çalışan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde türkülü, düdüklü eylem yaptı. Sendikalılar Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu koro halinde türkü söyleyerek protesto etti.

Ordu'da Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇSEN) Genel Başkanı Nihat Demirel ve 50 sendika üyesi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplandı. 4-C yayası kapsamında çalıştıkları için mağdur olduklarını söyleyen sendika üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu türkü söyleyerek ve düdük çalarak protesto etti. Söz ve müziği Celal Güzelses ait olan "Mardin Kapısından atlamayadım" adlı türkünün sözlerini değiştiren sendika üyeleri basın açıklamasının ardından koro halinde türküyü söylemeye başladı. Bir ağızdan koro halinde "Bizler Milli Eğitim çalışanıyız, Ne olur görün bizi Sayın Bakanım. Üvey evlat gibi görmeyin bizi, Ne olur sevin bizi Sayın Bakanım. Okulları eğitime biz hazırladık, Ödeneği niye biz alamadık. Kadrosuz güvencesiz çalışıp durduk, Ne olur 4C'yi kaldır Bakanım. Görev tanımları yapılmadı gitti, Ne olur duyun bizi Sayın Bakanım. Günde 12 saat çalıştık durduk, Fazla mesaiyi rüyada gördük. Şef oldukta ne oldu ücret kesildi, Ne olur artışı yapın Bakanım. Günde 12 saat çalıştık durduk, Hani nerde kaldı Sayın Bakanım" diye türkü söyledi. Eylemci sendika üyeleri daha sonra "Bakan uyuma personele sahip çık", "Memuru unuttu Nimet Çubukçu", "Sözde değil, özde bütünlük" sloganları attı. TEÇSEN Başkanı Ümit Demirel, 1 Ocak 2011 tarihine kadar sorunlarının çözümsüz kalması durumunda Ankara'da açlık grevi başlatacaklarını söyleyerek, "Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır kendi öz evlatlarını görmezden gelerek üvey evlat gibi davranmaktadır" diye konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler