Mum ışığında KPSS sınavı ağlattı

Şırnak'ta ön lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı, (KPSS) sırasında elektrikler kesilince öğrenciler sınavı mumla tamamladı. Bazı adaylar, sınavdan ağlayarak çıktı.Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinde birçok okulda havanın kararmasının

Mum ışığında KPSS sınavı ağlattı

Şırnak'ta ön lisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı, (KPSS) sırasında elektrikler kesilince öğrenciler sınavı mumla tamamladı. Bazı adaylar, sınavdan ağlayarak çıktı.

Cumhuriyet ve Dicle Mahallelerinde birçok okulda havanın kararmasının ardından elektrikler kesildi. Sınav yetkilileri sıralara mum bırakarak sınavın tamamlanmasını sağladı.

Mum ışığında sınavlarını tamamlayan adaylar, sınavdan çıktıktan sonra, yaptıkları açıklamada yaklaşık 40 dakika mum ışığında sınav sorularını yanıtlamaya çalıştıklarını, fakat karanlık olması nedeniyle soruları bile doğru düzgün okuyamadıklarını belirtti. Bazı adayların ise ağladığı görüldü.

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur da Türkiye'de öğrencilerin hayatlarını ciddi anlamda etkileyen bir sınava mumla girilmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

İlgili kişilerin bunu hesabını vermesi gerektiğini belirten Uğur, ''Bu bir rezalettir, kepazeliktir. Şırnaklılar bunu yaşamak zorunda değil. Bu halk buna layık değil. İnsanlar kaderlerinin belirleneceği sınavlara mum ışığında giriyorlar'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler