Minik Öğrenciler Okul Yolunda

İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi 10 Eylül Pazartesi günü ''uyum sağlamak'' amacıyla okula başlayacak. İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler ise 2007-2008

Minik Öğrenciler Okul Yolunda

İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi 10 Eylül Pazartesi günü ''uyum sağlamak'' amacıyla okula başlayacak. İlköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışında diğer öğrenciler ise 2007-2008 eğitim öğretim yılı için 17 Eylül'de ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığının birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlaması uygulamayla, çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor.

Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak.
Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenme ve kantin alışverişlerinde alınması gereken besin maddeleri anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim