Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde!

 İlk ve orta dereceli okullarda kayıt parasından sonra, sınıf anneleri gibi kişilerce okulun ihtiyaçlarını karşılamak için her çocuktan her yıl ortalama 80-100 TL olarak toplanan Eğitime Katkı Payı da kaldırıldı.  İstanbul'da bazı okul müdürlerinin eğitim

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde!

 

İlk ve orta dereceli okullarda kayıt parasından sonra, sınıf anneleri gibi kişilerce okulun ihtiyaçlarını karşılamak için her çocuktan her yıl ortalama 80-100 TL olarak toplanan Eğitime Katkı Payı da kaldırıldı. 
 
İstanbul'da bazı okul müdürlerinin eğitime katkı payı olarak öğrencilerden topladıkları paralarla kendilerine sekreter tuttukları müfettiş raporlarına yansımıştı. Bu olaydan sonra duruma bizzat müdahale ettiği öğrenilen Milli Eğitim Bakanı Dinçer, velilerden herhangi bir ad altında aidat, bağış para isteyenlere soruşturma açılmasını emretti.
 
Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, konuyla ilgili olarak, "Okullara devletin gönderdiği ödenek tek başına yetmiyor. Bir okulda 7-8 hizmetli varsa, ancak 1-2'si kadrolu. Okullarda ciddi temizlik ve güvenlik sorunu ortaya çıkar. Kıyafetin serbest bırakıldığı bir dönemde özellikle de güvenlikçi olmazsa çok önemli bir can güvenliği sorunu ortaya çıkar" dedi.
 
Türk Eğitim Sen ve Kamusen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise "Devletin katkısı yetmiyor. Birçok okul su, elektirik borcu batağında.Bu soğukta kaloriferi yanmayan okullar var. Veli katkı sağlamazsa çocuklar okullarda donar" diyerek endişelerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim