Milli Eğitimden F klavye savaşı!

Milli Eğitim Baknaı Dinçer, Fatih Projesi kapsamında okullarda modern teknolojinin kullanılmasıyla ilgili önemli bir uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlatacaklarını belirtti.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2011-2012 eğitim öğr

Milli Eğitimden F klavye savaşı!

Milli Eğitim Baknaı Dinçer, Fatih Projesi kapsamında okullarda modern teknolojinin kullanılmasıyla ilgili önemli bir uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlatacaklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında okullarda akıllı tahta ve öğrencilere tablet bilgisayar uygulamasını başlatacaklarını belirterek, tablet bilgisayarlardaki klavyelerin F klavye olması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Dinçer, 10-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonaları'nda 13 madalya alan ve öğrencilerden oluşan Türk Milli Takımı'nı Bakanlık'ta kabul etti.

İntersteno Konseyi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi, Bilimsel Çalışma İletişim ve Gelişmeleri Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Seçkin Köse, Bakanlığın bu yarışmalara destek vermesini istediklerini belirtti. Türkiye'de herkese 10 parmak klavye kullanmasını önerdiklerini söyleyen Köse, ilköğretim okullarında 10 parmak F klavye eğitimi verilmesini istediklerini dile getirdi. Köse, tüm kurumlarda F klavyenin yaygınlaşması için F klavye eğitimi verilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Bakan Dinçer de Fatih Projesi kapsamında okullarda modern teknolojinin kullanılmasıyla ilgili önemli bir uygulamayı gelecek eğitim öğretim yılının ikinci döneminde başlatacaklarını belirtti.

Bu projenin bir boyutunun okullara konulacak akıllı tahta olacağını söyleyen Dinçer, şunları kaydetti:

''Biz, dünyada kullanıldığı gibi projeksiyonlu tahtayı kullanmayacağız. Doğrudan doğruya büyük ekran bilgisayarlar olacak, 65 inch büyüklüğünde bilgisayar ekranı olacak ve bilgisayar da o ekrana gömülmüş vaziyette olacak. Dolayısıyla dokunmatik bir şekilde biz bilgisayarı tahtada göreceğiz ve öğretmenlerimiz çocuklarımıza o bilgisayardaki imkanları, teknolojiyi kullanarak ders anlatma imkanı bulacak. Ayrıca, sürekli ve geniş kapsamlı bir banttan da internet bağlantısı olacağı için hem ulusal mahiyette bizim kendi hazırladığımız dersleri ve bilişim malzemelerini kullanma imkanları olacak hem de belki de dünyanın pek çok yerinde hazırlanmış malzemeyi kullanabilme fırsatını yakalayacak.

Projenin ikinci boyutu ise tablet bilgisayar. Tablet bilgisayarlarda biliyorsunuz bir klavye var. Biz şimdi onların hazırlıklarını da ona göre yapıyoruz. Türkiye'de F klavye bilgisayarların, daktiloların kullanılmasını da belki bir yönüyle teşvik edeceğimizi düşünerek, tablet bilgisayarlardaki klavyelerin F klavye olması konusunda bizim bir çalışmamız, hazırlığımız da var. Bu çok önemli bir katkı sağlayacak. Türkiye'de yaklaşık olarak 16 milyon 800 bin öğrencimiz var. 16 milyon 800 bin öğrenci F klavyeli bilgisayar kullanmayı başarırsa toplumun geri kalan kısmının da giderek buna ayak uyduracağını varsayıyoruz.''

Dinçer, derece kazanan öğrencileri ve öğretmenlerini tek tek kutlayarak onlara birer MP3 hediye etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler