Midyatlı 40 öğrenci Trabzon'u gezdi

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje çerçevesinde çıktıkları Trabzon gezisinden dönen Midyat ilçesindeki Vali Nehrozoğlu, Ali İhsan Kalmaz, Acırlı Fatih ve Acırlı Atatürk ilköğretim Okullarından top

Midyatlı 40 öğrenci Trabzon'u gezdi

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje çerçevesinde çıktıkları Trabzon gezisinden dönen Midyat ilçesindeki Vali Nehrozoğlu, Ali İhsan Kalmaz, Acırlı Fatih ve Acırlı Atatürk ilköğretim Okullarından toplam 40 öğrenci, mutlu olduklarını belirtiler. Denizi ilk kez gören öğrenciler, Akçaabat, Of, Zigana Geçidi, Uzungöl Tabiat Parkı, Sümela Manastırı, Ayber Yaylası, Ayasofya Müzesi, tabii ve doğal güzellikleri ile Karadeniz'in ören yerlerini gördüler.
Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Müdür yardımcısı ve gezi organizatörü Ahmet Örenç, ''Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız, derslerinde çalışkan, efendi olan ve maddi olumsuzluklardan dolayı Mardin dışına çıkamayan öğrencilerimizin sosyal açıdan zenginleşmelerini sağlamak'' dedi.

Örenç, ''Bu geziye dahil ettiğimiz öğrencileri daha çok kız öğrencilerden seçtik. Çünkü bu kızların dışarıya çıkma şansı erkeklere göre daha zayıf. Bu gezi sayesinde farklı bölgeleri görme imkanını kendilerine verdik'' diye konuştu.

Örenç, Karadeniz insanının misafirperverliğini fazlasıyla gördüklerini ifade ederek, bölgede yaşayan insanları Mardin'e davet ettiklerini söyledi. Geziye katılan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Sümeyye Aykat Karadeniz Bölgesi'ni televizyonda gördüğünü belirterek, ''Bu bölge, denizi ve doğasıyla çok güzel bir bölge. Her zaman gelmek istiyordum ama fırsatımız olmadı. Şimdi bu fırsatı bulduk. Bu bölgeye herkesin gelip görmesini tavsiye edeceğim'' şeklinde konuştu.

Geziye katılan öğrencilerden Elif Çakır ise, "Geziye katılan ben ve öğrenci arkadaşlarımdan daha önce hiç denizi görmedik ve Trabzon'a gitmedik, ilk defa Midyat dışına çıktık ve bu kadar kapsamlı bir şekilde gezme imkanı bulduk. Böyle gezi olursa tekrar giderim" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim