Meslek liselilerin dikkatine!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010'da geçilecek yeni üniversiteye giriş sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarımağan, "ÖSS'de hiçbir ek konu yok. Soru sayısı biraz daha fazla olacak. Yeni sistem tamamen öğrencinin lehine" dedi. Yarı

Meslek liselilerin dikkatine!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010'da geçilecek yeni üniversiteye giriş sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yarımağan, "ÖSS'de hiçbir ek konu yok. Soru sayısı biraz daha fazla olacak. Yeni sistem tamamen öğrencinin lehine" dedi. Yarımağan, "Meslek liseliler için beklentiler çok ileri gitmemeli" diye konuştu.

Mevcut sistemde iki aşamanın tek bir oturumda gerçekleştiğini hatırlatan Yarımağan, şöyle konuştu: "Öğrenci, 3 saatlik sürede 10-15 ders ile ilgili 180 soruya cevap veriyor. Bu durum ölçme açısından sağlıklı değil. Yeni sistemde öğrenciler ayrı zamanlarda 3 sınava girecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim