Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda coşkulu Bahar şenliği

Trabzon Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Bahar şenliği etkinliği yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda coşkulu Bahar şenliği

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Bahar Şenliği çerçevesinde Nevruz kutlaması ve Pilav Günü düzenlendi.


Okul bahçesinde yapılan saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan ve coşkulu bir şekilde kutlanan etkinliğe Öğretmenler, öğrenciler veliler katıldı.

İlk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının sahne aldığı etkinlikte seçilen bazı öğrenciler nevruz ile ilgili arkadaşlarına bilgi verdiler. Şiirler okunması sonrasında öğrenciler arasında Halat çekme yarışı, Çuval yarışı, Yumurta taşıma yarışı, yoğurt içinde şeker bulma yarışı ve sandalye kapma yarışı düzenlendi. Halat çekme yarışına bazı öğretmenlerinde katılması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmalar sırasında çalınan müzikler öğrencileri coştururken kolbastı ve horon çalınması ile öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü İbrahim Soysal yaptığı açıklamada, “İkincisini düzenlediğimiz nevruz kutlamaları ve pilav günü etkinliğimiz bu yıl biraz daha farklı oldu. Bu yıl bütün organizasyonu kendi öğretmenlerimiz aralarında topladıkları para ile karşıladılar. Daha heyecanlı daha özverili bir çalışma oldu. Ayrıca Kaanlar Süt Ürünleri, Kebir Süt ve Bakkalım AŞ. Bize bu anlamda önemli bir destek verdi. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu geleneksel haline geldi. Her sene inşallah bahar şenliklerini böyle etkinliklerle kutlamak istiyoruz.“ dedi.

Etkinliğin sonunda ise öğrencilere pilav ve ayran ikram edildi.

https://www.haber61.net/mehmet-akif-ortaokulu-nda-nevruz-ve-pilav-gunu-etkinligi-resimleri,9594.html

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim