Medeniyetler projesi öğrencilerle buluşuyor

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen  “Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması  ve Gönül Köprüleri Projesinin”   tanıtımı noktasında Trabzon’daki okullarda öğrencilere seminer ve sunum gerçekleşti. 

Medeniyetler projesi öğrencilerle buluşuyor

Proje koordinatörü aynı zamanda Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdam Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Ahmet Külekçi ve Gülcan Kumaş’ın katıldığı seminerlerde öğretmen ve öğrencilere projenin hedefleri, amacı ve sürdürebilirliği noktasında bilgi paylaşımı yapıldı.

KADINLARIMIZ HAYATIN İÇİNDE OLMALI
Proje ile birlikte Trabzon-Muğla ve Mardin’de atölyeler açıldığını ve kadınların el emeklerinin sergilenmesi ve pazarlanması  noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Bahar Kastan “Biz istiyoruz ki kadınlarımız hayatın her alanında somut adımlar atabilsin ve geri dönüşler olsun. Bunu yaparken de farklı kültürleri buluşturarak kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Medeniyetler projesi öğrencilerle buluşuyor

PROJEYİ 81 İLE YAYACAĞIZ
Kardeş şehirler proje koordinatörü aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi Trabzon Temsilcisi Ahmet Külekçi  Medeniyetler Buluşması projenin gençlerin kendilerini tanıtma, hayatı anlama, istihdam yaratma, dayanışma ve kaynaşma noktasında önemli bir misyonu olduğunu belirterek 81 ilde projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ŞEHİT AİLELERİ DE DESTEK VERİYOR
Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması  ve Gönül Köprüleri Projesinin içinde aktif görev almaktan  büyük mutluluk duyduğunu belirten  şehit polis memuru Kenan Kumaş’ın eşi Gülcan Kumaş’ta şehit ailelerine her ne kadar devletin her türlü desteği verse de şehit ailelerin de bu projeye dahil olarak kendilerine ve geleceklerini katkı sunacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim