MEB'den ÖSS talimatı

MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, ''ÖSS Başarı Durumu Değerlendirmesi'' konulu yayımladığı genelgede, bireyin hayatta mutlu olmasının bir anlamda kendi özelliklerine uygun, doyum sağlayacağı mesleği seçmesine bağlı olduğunu belirtti. Öğrencilerin ilgi, i

MEB'den ÖSS talimatı

MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, ''ÖSS Başarı Durumu Değerlendirmesi'' konulu yayımladığı genelgede, bireyin hayatta mutlu olmasının bir anlamda kendi özelliklerine uygun, doyum sağlayacağı mesleği seçmesine bağlı olduğunu belirtti.

Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilip, üst öğretim programlarına geçişlerinin sağlanmasında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin öneminin büyük olduğunu ifade eden Özgül, şunları kaydetti:

''Bu anlamda, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin, ilgi, yetenek ve istidatları göz önüne alınarak, durumlarına uygun alanlara yönlendirilmeleri önem arz etmektedir. Yönlendirme yapılırken okuldaki yöneticiler, rehber öğretmenler veya bu görevi üstlenen branş öğretmenlerince, velilerle de iş birliği yapılmak suretiyle öğrencilerin yükseköğretime yerleşmede avantajlı olacakları programlara hangi alanlardan mezun olanların yerleşebilecekleri konusunda bilgilendirilmeleri, alan seçiminde duygusallıktan uzak, gerçekçi olarak yönelmeleri temin edilmelidir.''

-TÜRKİYE ORTALAMASI-

Eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarda değerlendirilmek amacıyla, ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayımlanan 2008 ÖSS sonuçlarının incelendiğini belirten Özgül, Türkiye ortalamalarının ''ÖSS-SAY-1 194.207, ÖSS-SAY-2 205.787, ÖSS-SÖZ-1 217.630, ÖSS-SÖZ-2 203.730, ÖSS-EA-1 213.734, ÖSS-EA-2 202.928'' olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Özgül, bu puan türlerine göre ilin başarı oranının, Türkiye ortalamasının üzerinde veya altında olma durumu dikkate alınarak, başarısı Türkiye ortalamasının üzerinde olan illerde bu başarının daha da artırılması için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Başarısı Türkiye ortalamasının altında olan illerde ise başarının Türkiye ortalaması düzeyine çıkarılması ve yükseltilmesi için il düzeyinde başarısızlık nedenlerinin araştırılacağını ifade eden Özgül, geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına da ağırlık verileceğinin altını çizdi.

Özgül, şunları kaydetti:

''Ayrıca okullar bazında da okul türlerine göre, Türkiye ve il ortalaması esas alınarak gerekli değerlendirme çalışmaları yapılacak ve başarının artırılmasına yönelik tüm tedbirler alınacaktır. Diğer taraftan, başta eğitim kurumlarımızda görevli yönetici ve öğretmenlerimiz olmak üzere eğitimle ilgili herkes, kalite ve başarının artırılmasına yönelik gerek kurumsal, gerekse bireysel olarak sürekli öz değerlendirme yaparak, kendilerini yenileme gayreti içinde olacaklardır.''

Özgül, il milli eğitim müdürlüklerine, il ve okullar bazında ÖSS başarı durumlarını değerlendirmeleri talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler