MEB'den köklü değişiklikler

LYS için doktor arama dönemi bitti. Velisinden yazı alan 35 gün okula gitmeyebilecek.Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) önceki gün yayınladığı ve lise eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapan yönetmelikten “rapor sürprizi” çıktı. Özürlü devamsızlık yapan

MEB'den köklü değişiklikler

LYS için doktor arama dönemi bitti. Velisinden yazı alan 35 gün okula gitmeyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) önceki gün yayınladığı ve lise eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapan yönetmelikten “rapor sürprizi” çıktı. Özürlü devamsızlık yapan öğrencilerin artık rapor almaları gerekmeyecek. Öğrencilerin velilerinden kağıt götürmeleri yetecek.

Toplamda 45 Gün

MEB’in önceki gün yayınladığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nden öğrencileri sevindirecek bir düzenleme çıktı. Yönetmelikte, “Devamsızlık süresi, özürsüz 10 günü, toplamda 45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır” düzenlemesi yer alıyor. Kaldırılan yönetmelikte özürsüz devamsızlık 20 gün iken, yeni yönetmelikte 10 güne indirilmesi, öğrencilere kötü haber olarak yorumlandı.Ancak yönetmeliğin bir başka maddesinde, 10 günden sonra geriye kalan 35 günlük özürlü devamsızlık için önceki yönetmeliğin aksine rapor şartı aranmadığı ortaya çıktı.

5 İş Günü İçinde Yönetime Verilmeli

Yeni yönetmelikte konuya ilişkin “Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-Okul sistemine işlenir” düzenlemesi yer aldı. Böylece özürlü devamsızlıklarda doktor raporu veya okula gelemeyişi sebebini resmi olarak belgelendirmek şartı kalkmış oldu. Böyle bir durumda öğrenci velisinin okula yazılı bir beyanda bulunması, yeterli olacak. Bu durum özellikle üniversite sınavına (LYS) hazırlık nedeniyle okulun son bir ayında doktor raporu almak zorunda kalan lise sonları rahatlatacak.

Yükseltme Sınavı Yok

Yeni yönetmelikte her yıl Haziran ayında yapılan ortalama yükseltme sınavları da kaldırıldı. Böylece ders bitimi itibariyle sınıf tekrarına kalan bir öğrencinin bu dersleri geçip sınıfta kalmaktan kurtulma imkanı da kalkmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim