MEB çok önemli bir adım

MEB, son dönemde öğretmenler ile bakanlık arasında oluşan kırgınlığı gidermek için çalışma başlattı. Bakan Avcı, her ilde iki saat 'sadece öğretmenleri' dinleyecek. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, illeri ziyaret ederek öğretmenlerle gruplar halinde bir ara

MEB çok önemli bir adım

MEB, son dönemde öğretmenler ile bakanlık arasında oluşan kırgınlığı gidermek için çalışma başlattı. 

Bakan Avcı, her ilde iki saat 'sadece öğretmenleri' dinleyecek.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, illeri ziyaret ederek öğretmenlerle gruplar halinde bir araya gelecek. Yüz yüze iletişim kurarak sorunlarını dinleyecek.
 
Öğretmenlerle bugüne kadar hiçbir bakanın bire bir iletişim kurmadığına dikkat çeken MEB yetkilileri, bu uygulamanın ilk olacağını belirtiyorlar.
 
Toplantılara öğretmenler dışındaki il yöneticileri ve okul idarecileri alınmayacak. Böylece öğretmenlerin sorunlarını hiçbir baskı altında kalmadan anlatması sağlanacak.
 
İlk toplantı, salı günü Şanlıurfa’da yapılacak. Bakan Avcı, 500 öğretmenle bir araya gelip 2 saat onları dinleyecek. Öğretmenlerle yapılacak bu toplantılar, Avcı’nın gittiği her ilde tekrarlanacak.
 
Görüşmelerde öğretmenlerin ilettiği sorunlar, rapor haline getirilecek. En çok şikâyette bulunulan sorunlar tespit edilecek. Ayrıca anket çalışmasıyla 800 bin öğretmenin beklentileri, öncelik ve talepleri sorulacak. Sonuçlara göre mesleki motivasyonu artıracak projeler üretilecek.
 
Eğitim camiası, ‘eş durumu tayinleri’ başta olmak üzere ‘il emri’, ‘özlük haklarının düzeltilmemesi’ gibi sorunlar sebebiyle sıkıntılı günler geçiriyor. Öğretmenlerin örgütlü olduğu sendikaların tamamı, bakanlığın bazı uygulamalarına tepkili. En büyük eleştiri ise yeni eğitim sisteminin öğretmeni önemsememesi üzerinde yoğunlaşıyor.
 
Bu eleştirileri dikkate alan Nabi Avcı, öğretmenlerle MEB arasındaki buzları eritmek için önerilen ‘tele konferans’ yöntemine karşı çıktı. Sorunların iyi niyetle, muhabbetle aşılacağını ifade etti. Bakan Avcı’nın, sorunların doğal akışı içinde çözülmesi gerektiği yönündeki uyarısı üzerine öğretmenlerle bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim