LYS adaylarının sistem mağduriyeti!

Başvurusu kabul edilmeyen öğrencilerin sayısının 4 bin 700 olduğu kaydedildi. Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ÖSYM Başkanlığına’na başvurdu. CHP’li Kart yaptığı açıklamada, konunun aciliyeti dikkate a

LYS adaylarının sistem mağduriyeti!
Başvurusu kabul edilmeyen öğrencilerin sayısının 4 bin 700 olduğu kaydedildi. Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ÖSYM Başkanlığına’na başvurdu.
 
CHP’li Kart yaptığı açıklamada, konunun aciliyeti dikkate alınarak ivedi olarak çözülmesi gerektiğini belirtti. “Aksi takdirde binlerce öğrenci en temel hakları olan eğitim haklarını kullanamaz hale gelecekler, dava açma külfeti ve zorunluluğuyla karşı karşıya kalacaklardır” diyen Kart, ÖSYM Başkanlığı’na yaptığı başvuru dilekçesinde şöyle dedi:
 
“2013 YGS Sınavı'na katılan, LYS Sınavı için giriş bedelini zamanında yatıran bir bölüm öğrencinin başvurusunun sistem tarafından kabul edilmediği, öğrencilerin sınav giriş kartının çıktısını almak için siteye girdiklerinde kayıtlarının olmadığını gördükleri ve bu sebeple de sınava giremeyeceklerine dair kendilerine bilgi ulaşmıştır. 2013 YGS sınavına girip, 2013 LYS Sınavı için zamanında başvurmayanlara gönderilen uyarı mesajı benzeri bir mesajın bu durumdaki öğrencilere ulaştırılmadığı ifade edilmektedir. Bu durumda olan öğrenci sayısının 4700 seviyesinde olduğu ifade edilmektedir. Olayın, öğrencilerin ihmali ya da hatasından kaynaklanmayıp, sistemin hatasından kaynaklandığı açıktır. Bu öğrencilerimizin mağduriyetlerinin ivedi olarak giderilmesi zorunluluğu vardır. Konuyu, çözüme bağlanacağı umuduyla bilgilerinize iletiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler