Liselere 7 saat sürprizi

 Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına 2 hafta kala 4+4+4 sistemi kapsamında yeni kararlar almaya devam ediyor.Bakanlıktan okullara gönderilen 4 Eylül tarihli genelgeye göre liselerde yeni seçmeli derslerin konulması ve bakanlığın “Ders saatleri az

Liselere 7 saat sürprizi

 

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına 2 hafta kala 4+4+4 sistemi kapsamında yeni kararlar almaya devam ediyor.

Bakanlıktan okullara gönderilen 4 Eylül tarihli genelgeye göre liselerde yeni seçmeli derslerin konulması ve bakanlığın “Ders saatleri az” çalışması nedeniyle liselere 7 saat daha ek ders saati eklendi. Genel liselerde haftalık ders saati 30 saatten 37 saate çıkarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına 2 haftadan az süre kala 4+4+4 sistemi ile ilgiliyeni kararlar almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in sık sık yaptığı, “Türkiye’de 8 yıllık eğitimde 43 ülkeyle mukayese edildiğinde bir yıl eksik eğitim veriyoruz. Toplam her yıl 720 saat ders veren bu ülkeler 8 yılın sonunda 43 ülkenin ortalamasına göre tam 674 saat daha az eğitim yaptırıyoruz çocuklarımıza” açıklamalarının ardından MEB yeni bir düzenleme yaparak, liselerde ders saatlerini artırdı.

Bakanlık tarafından Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk imzası ile bütün il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda yapılan düzenlemeler kapsamında ders çizelgelerinin liselerde de yeniden ele alındığı ifade edildi. Talim Terbiye Kurulu’nun yeni ders çizelgelerini hazırladığı belirtilen yazıda, genel lise öğrencilerinin haftada 30 saat değil 37 saat, anadolu, fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar, anadolu öğretmen liselerinin de haftada 35 değil 40 saat ders alacakları duyuruldu. Böylece bu yıldan itibaren zorunlu hale getirilen genel lise öğrencileri haftada 7 saat daha fazla ders alarak eğitime başlayacak.

HANGİ DERSLER ALINACAK?

Öğrenciler, 10-12 Eylül tarihlerinde ek 7 saatlik dersi şu dersler arasından seçecek:

Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Bilgi Kuramı, Demokrasi ve İnsan Hakları, Sosyal Etkinlik, Proje Hazırlama, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, İşletme, Ekonomi, Girişimcilik, Astronomi, Uluslarası İlişkiler, Yönetim Bilimi, Diksiyon ve Hitabet, Sanat Tarihi, Alman Edebiyatı, İngiliz Edebiyatı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Ağustos’ta tüm okullara duyurduğu ilkokul ve ortaokullar için seçmeli ders belirleme takvimi ise sarktı. Bakanlığın geçtiğimiz hafta yaptığı duyuruya göre 3-10 Eylül tarihlerinde yani bu hafta internet sitesinden seçmeli derslerin tanıtım videoları yüklenecek ve adaylar dersleri buna göre seçecekti. Ancak dün itibariyle ders videoları siteye yüklenemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler