LGS Sınav Başvuruları İçin Son Gün: 2 Nisan

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS merkezi sınav başvurularını 2 Nisan 17.00'ye kadar uzattı. 2 Haziran'da yapılacak sınav için e-Okul üzerinden başvuru yapılabilir. Sonuçlar 28 Haziran'da meb.gov.tr'de.

LGS Sınav Başvuruları İçin Son Gün: 2 Nisan

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde gerçekleştirilecek merkezi sınav için başvuruların süresini uzattı. İlgili duyuruya göre, başvuru süreci yarın saat 17.00'ye kadar devam edecek. Önceden, öğrenciler 18-29 Mart tarihleri arasında "e-Okul" sistem üzerinden isteğe bağlı olarak başvurularını tamamlamıştı.

Sınav, 2 Haziran tarihinde yapılacak olup, henüz başvuru yapmamış öğrenciler için verilen ek süre ile başvurularını tamamlama fırsatı sunuldu. Öğrencilere başvuru sürecinde okul müdürlükleri rehberlik edecek, ve başvuruların 3 Nisan tarihine kadar okul yönetimleri tarafından onaylanması gerekecek.

Sınavın sonuçları, 28 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi www.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler ve veliler, sınav ile ilgili tüm detaylara ve güncellemelere Bakanlık'ın internet sitesi üzerinden ulaşabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim