KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak? Başvurular ne zaman?

KYK bursu, başvuru sonrası bilgiler teyit edildikten sonra başvuru koşullarını sağlayan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.

KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak? Başvurular ne zaman?

Başvuru sonrası verilen bilgiler teyit edildikten sonra öğrencilere her ay öğrenim kredisi veya bursu verilir. Peki, KYK bursu ne zaman ve nasıl yapılır?Başvuru yaptıktan sonra kredi veya burs kazanan öğrencilere öğretim yılı başı itibariyle başlayıp öğrenim yılı süresi boyunca ödemesi yapılır. Ödemeler her ay öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günlerinde olur. 

2022-2023 KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Bu seneki KYK kredi ve burs başvuru tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl ise başvurular 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü sona ermişti. Bu yıl da ekim ayı sonuna doğru başvuru tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
2022-2023 KYK burs başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak. E-devlet şifresi belli olan adaylar T.C. kimlik numaraları ve belirledikleri şifreyle giriş yapmaları gerekir. Başvuru yapan adaylardan ekonomik, sosyal, ve eğitim durumu hakkındaki bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Belirlenen şartlara uyan öğrencilere burs verilirken, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BU YIL KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?
Geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 2550 TL olarak belirlenmişti. Bu yı ise KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL alıyor.

KYK BURSU KİMLER OLABİLİR?
Öncelikli burs alacak öğrenci kategorisinde Şehit çocukları, gazi çocukları, %40 engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş öğrenciler, lise öğrenimini Yetiştirme Yurtlarında tamamlayanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, amatör milli sporcu olan öğrenciler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim