KYK başvuruları başladı! KYK Başvurusu nasıl yapılır?

KYK Başvuru süreci başladı. Öğrenciler ne yapmalı?

KYK başvuruları başladı! KYK Başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye'de yeni eğitim öğretim yılı öncesinde başka şehirlere gidecek olan öğrenciler yurt arayışlarına başlarken beklenen haber Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK başvuru süreci başladı. Yapılan açıklamaya göre bu yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler için başvurular resmi olarak başladı.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

KYK başvurusu yapmak isteyenler olabildiğince acele etmeleri gerekiyor. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre başvurular gelecek hafta sona erecek. 22 Ağustos Pazartesi gününe kadar başvuru yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyen üniversite öğrencileri e-devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Bunun için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor. Hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.kyk.gsb.gov.tr" internet sitesindeki "Başvuru Kılavuzu"ndan edinilebilecek. Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek. Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde "www.kyknet.gsb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacak.

E-Devlet nedir?

E-Devlet işlemlerimizi gerçekleştirebileceğimiz site adresi E-Devlet'in resmi internet adresidir. Bütün E-Devlet işlemlerimizi bu siteden yapacağız. Web sayfasına girdiğimizde sağ üstte bulunan sisteme giriş butonuna tıklayacağız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaramız ile E-devlet şifremizi girerek sisteme girişimizi yapabiliriz. Eğer E-devlet şifreniz yoksa ilk başta şifre almanız gerekir.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Eğer E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu uygulama sizin yerinize başka birisinin şifre alıp adınıza E-devlet işlemlerini yapmaması için çok önemlidir. Bu yüzden sadece kimlik ibrazı ve şahsen başvuru yapılarak alınabilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim