Kürtçe okutulmaya başlandı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan soru üzerine yapacakları şeyleri daha önceden söylediklerini ifade ederek, üniversitelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirtti. Özcan, ''Eğer bu konuda Kürtçe her hangi bir merkez, enstitü, ana bilim dalı, bölüm açm

Kürtçe okutulmaya başlandı
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan soru üzerine yapacakları şeyleri daha önceden söylediklerini ifade ederek, üniversitelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirtti.

Özcan, ''Eğer bu konuda Kürtçe her hangi bir merkez, enstitü, ana bilim dalı, bölüm açma talepleri olursa onları değerlendirip cevaplıyoruz ve de olumlu baktığımızı biliyorsunuz'' dedi. Yeni talepler olup olmadığının sorulması üzerine Özcan, yeni talep olmadığını İstanbul Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesinden daha önce talep geldiğini hatırlattı. Yusuf Ziya Özcan, bazı vakıf üniversitelerinde Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmaya başladığını belirtti.

YÖK'ün bu konuda başka bir çalışması olup olmadığına yönelik soruyu da yanıtlayan Özcan, başka bir çalışmaları olmadığını ancak üniversitelerden talep gelmesi halinde olumlu baktıklarını söyledi.

Bir gazetecinin, ''Affı ortadan kaldıracak bir çalışma yapıldığının kamuoyuna yansıdığını'' belirterek bir gelişme olup olmadığını sorması üzerine YÖK Başkanı Özcan, bu günlerde affı ortadan kaldıracak bir mevzuat değişikliğiyle uğraştıklarını ve hemen hemen tamamlanmış durumda olduğunu kaydetti. Çalışmayı rektörlerin fikirlerini almak için üniversitelere yolladıklarını vurgulayan Özcan, ''cevap gelince tekrar bakacaklarını'' söyledi.

YÖK Başkanı Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Amaç her üç beş yılda çıkartılan aflar dolayısıyla üniversitelerin işleyişini zorlaştırmamak. Biliyorsunuz büyük bir külfet getiriyor. Beş yıl önce üniversiteyi terketmiş bir öğrencinin sınavını yapmak zor bir iş. Bazı hallerde o ders ortadan kalkıyor, bazı hallerde müfredat değişiyor, bazı hallerde üniversitenin hocası üniversiteyi terk etmiş oluyor yani üniversiteler büyük zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu zorluklardan üniversiteleri kurtarabilmek için ve siyaseti birazcık bu işten uzak tutabilmek için böyle bir mevzuat değişikliği yapmak istiyoruz. Zaten çağdaş olan şey de budur. Diğer ülkelerde buna benzer sistemler var, hemen hemen hepsinde var.''

''Sağlık Bakanlığından aşı talebinde bulunmuştunuz bu konuda bir gelişme var mı?'' diye sorulması üzerine de Özcan, tedbir olsun diye talepte bulunduklarını belirtti. Özcan, aşıların ulaşması konusunda herhangi bir tarih olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim