Kürtçe öğretmenliğinde rekor

 Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılacak Kürtçe aday öğretmenlik için 15 günde 860 başvuru yapılınca üniversite daha önce aldığı 500 aday öğretmen kararını yükseltmek için çalışmalara başladı Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Dille

Kürtçe öğretmenliğinde  rekor

 

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılacak Kürtçe aday öğretmenlik için 15 günde 860 başvuru yapılınca üniversite daha önce aldığı 500 aday öğretmen kararını yükseltmek için çalışmalara başladı

 

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, üniversite bünyesinde Kürtçe eğitim verecek 500 kişinin alınacağı sınav için hedeflerinin çok üstünden bir başvuru yapıldığını ve ilk iki haftada 860 öğrencinin başvurduğunu söyledi.

 

Yıldırım şunları söyledi: “Üniversiteye 1500 kişi müracaat ederse ve sadece 500 kişiyi alırsak 1000 kişilik bir eğitim ordusunu eli boş göndermek anlamına gelir. Gönlümüz buna razı değil. Bakanlıkla bu konuyu görüşeceğiz. Kendi içimizde istişarede bulunacağız. Yararlı görünürse bu sayıyı 1000 'e çıkaracağız. Fiziki altyapımız yeterli. Eğitim noktasında bir sıkıntımız olmaz. Başvuranların yüzde 90 'ı Kürtçe biliyor. Geriye kalan yüzde 10 'u ise Kürtçe bilmiyor. Kirmancı ve Zazaca 'yı biliyor. Sınavlarda Türkçe 'den Kürtçe 'ye, Kürtçe 'den Zazaca 'ya çevirme olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler