Kürtçe eğitim verilecek okul açıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Kürtçe eğitim verecek olan Ahmet Bayhan Okulu'nun açılışı yapıldı.Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ile Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) tarafından yapıla

Kürtçe eğitim verilecek okul açıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Kürtçe eğitim verecek olan Ahmet Bayhan Okulu'nun açılışı yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ile Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) tarafından yapılan ve Kürtçe eğitim verecek olan Ahmet Bayhan Okulu törenle açıldı. Törene, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Feryal Tepe, HDP İlçe Eş Başkanı Ferhat Kut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan HDP milletvekili Yıldırım, bugünün çok kutsal ve tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Eğer bir halk kendi topraklarında varlığını sürdürmek istiyorsa, topraklarında özgürce yaşamak istiyorsa şunu çok iyi bilmeliyiz ki öncelikle kendi dili, kültürü kimliği üzerinde ilerleme kaydetmesi lazımdır. Bugün de Nusaybin'de bunu yaşıyoruz. Okulun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.

Kürtçe eğitim verilecek okul açıldı

Kürtçe eğitim verilecek okul açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler