Küçük mucitler proje yarışması

Yarışmanın açılış töreni Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Ofisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılışa Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı

Küçük mucitler proje yarışması

Yarışmanın açılış töreni Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Ofisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılışa Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, mucit öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan açılışta yaptığı konuşmada hür düşüncenin, üreticiliği destekleyen çalışmaların Milli Eğitimin temel görevi olduğunu kaydederek 'Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması' gibi çalışmaların bu amacı gerçekleştirme yolunda önemli bir işlev gördüğünü belirtti. Vali Okutan meslek seçiminin önemine de değinerek “Bugün hem mesleki eğitimde hem de düz liselerden mezun olan öğrenciler arasında işsizlik oldukça yüksek. Burada bir sorun yaşanıyor. Aslında bizim en temel sorunumuz istiyormuş gibi yapmak. Aslında istemek ne istediğimizi bilmek lazım” dedi.

“TOPLUMSAL YARARI GÖZETİYORUZ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan ise yaptığı konuşmada odaları bünyesinde kurulan AB Bilgi Bürosu'nun yaptığı çalışmalarla toplumun AB konusunda bilgilenmesini amaçladığını kaydederek, “AB Bilgi Büromuz toplum yararına olacak projeleri ön plana alarak çalışıyor. Bu konuda koordinatör arkadaşımız da yoğun çalışmalar içerisinde. Çocukları, keşfetmeye, icada yönelten bu tür yarışmaların, projelerin oldukça yararlı olduğuna inanıyorum. Arkadaşlarımıza, çocuklarımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 'Mucit Amca' lakaplı Melih Yalçıneli öğrencilerle icat etme kavramı ve icat nasıl gerçekleştirilir konulu atölye çalışması gerçekleştirdi. Yalçıneli çalışma öncesi öğrencilere bugüne kadar ne tür icat gerçekleştirdiklerini sordu. Etkinliğe katılan öğrencilerin pek çoğu yarışmanın konseptini oluşturan 'Temel ve Fadime' figürünü destekleyecek projelerinden söz ettiler. Çocukların kıvrak zekasından mutluluk duyan Yalçıneli mucit miniklere söz konusu projelerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz da etkinliğin uzun soluklu olduğunu belirterek, “Üretici zekayı desteklemeye, çocuklarımızı üretime özendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim