KTÜ'lülerin isyanı dinmiyor

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi grubuna üye bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde bir araya gelerek öğrenci harç zamlarının geri çekilmesi istedi.Ktü Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 30 öğrenci, Rektörlük binası ön

KTÜ'lülerin isyanı dinmiyor

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi grubuna üye bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde bir araya gelerek öğrenci harç zamlarının geri çekilmesi istedi.

Ktü Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 30 öğrenci, Rektörlük binası önünde toplanarak, harç uygulamalarına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Ellerinde, 'Borç harçla okunmaz, üniversiteli soyulmaz', 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Mağduriyetimiz giderilsin, harç zamları geri çekilsin', 'Kolaysa sen öde rektör' yazılı pankartlarla bir araya gelen öğrenciler, 'Müşteri değil öğrenciyiz' şeklinde slogan attı. Grup adına konuşan Cesur Altınkaya, harç zamlarının çekilmesi gerektiğini belirterek, Ktü yönetiminin YÖK'ün aldığı kararlara uymadığını ileri sürdü. YÖK yönetimin verdiği demeçlerde harçların kaldırılacağı mesajının verildiğini belirten Altınkaya şöyle konuştu:

"AK Parti ve YÖK'ün zam yapmayacakları açıklamalarına rağmen harç uygulaması Ktü'de yürürlüğe konuldu. YÖK başkanın demeç ve tavırları bu uygulamanın kaldırılacağı yönündeydi. Ancak, bütün bunların aksine Ktü yönetimi, bu harç uygulamasını sürdürmeye devam ettirmektedir. Derhal harç zamları durdurulmalıdır. Bu tutum devam edecek olursa harçları ödemeyeceğiz."

Yapılan açıklamaların ardından grup aralarında 2 temsilci seçerek Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen ile görüştürmek istedi. Rektör Prof.Dr. Özen görüşme istemini kabul etmedi. Grup görüşme taleplerinin reddedilmesi üzerine dağıldı.

Basın mensuplarına kısa açıklamada bulunan Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, öğrencilerin iddialarının asılsız olduğunu anlatırken Ktü yönetimi olarak hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Kendilerine konuya ilişkin YÖK tarafından yazılı belge ulaşmadığını da vurgulayan Rektör Prof.Dr. Özen, "Öğrenciler bizim keyfi tutum içinde olduklarımızı belirtiyor. Biz hukuk ne diyorsa, yönetmelik ne diyorsa onu yapıyoruz. Burada asla hukuksuz bir işlem yapılmamaktadır. YÖK'ten söz konusu uygulamaya ilişkin hiçbir yazı gelmemiştir" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim