KTÜ’lü Akademisyen ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ arasında dünyada 98. oldu

KTÜ'lü bilim insanı ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ arasında, Türkiye’de 1. dünyada 98. sırana girdi.

KTÜ’lü Akademisyen ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ arasında dünyada 98. oldu

KTÜ’lü Akademisyen ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ arasında, Türkiye’de 1. dünyada 98. sırada yer aldı.

Uluslararası online akademik platform olan research.com’un ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ sıralaması açıklandı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sarı, Mühendislik ve Teknoloji alanında “En İyi 1000 Bilim İnsanı” listesinde, Türkiye’de 1. dünyada ise 98. sırada yer aldı.

Akademisyenler ve araştırmacılar için uluslararası ve öncü bir akademik platform olan ve dünyanın dört bir yanındaki politika yapıcılara, araştırmacılara, karar vericilere ve girişimcilere, farklı bilim alanlarında; dünyanın nereye gittiğine ve araştırmaların hangi konularda yoğunlaştığına, alanın önde gelen akademisyenlerinin çalışmalarıyla ilham vermeyi hedefleyen research.com tarafından her yıl tekrarlandığı üzere bu yıl da bilimsel çalışma sayısı, bilimsel çalışmalara yapılan atıf sayısı, h indeksi, disipline özgü araştırmalara verilen katkı, alınan ödüller vb. akademik veriler referans alınarak hazırlanan "Dünyanın En İyi 1000 Bilim İnsanı" listesinde, Türkiye’den 36 bilim insanı yer aldı.

Yapılan bu sıralamaya göre, KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sarı, Mühendislik ve Teknoloji alanında "En İyi 1000 Bilim İnsanı" sıralamasında Türkiye'de 1. dünyada ise 98. sırada yer aldı.

KTÜ’lü Akademisyen ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ arasında dünyada 98. oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim