KTÜ’den flaş duyuru! 2022-2023 Bahar yarıyılı

KTÜ, 2022-2023 Bahar Yarıyılına ilişkin alınan kararları duyurdu.

KTÜ’den flaş duyuru! 2022-2023 Bahar yarıyılı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 2022-2023 bahar yarıyılına ilişkin alınan kararları duyurdu.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“06.02.2023 günü Kahramanmaraş ili merkezli deprem nedeniyle, Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılına ilişkin değerlendirmeler ilgili kurullarımızca yapılmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı dersleri hazırlık sınıflarında ve tüm program düzeylerinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) 27 Şubat 2023 tarihinde uzaktan öğretim (online) yöntemi ile başlayacaktır. Derslere ait uygulama kısmı ise, bu yılın Nisan ayından sonrasına bırakılacaktır.

Tıp Fakültesi’nin 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri, Diş Hekimliği Fakültesi’nin 4 ve 5. Sınıf öğrencileri, Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencileri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü 4. sınıf ve Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Of Teknoloji Fakültesi (+1) dönemdeki öğrencileri ile Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü İşletmede Mesleki Eğitim Uygulaması yapan öğrencileri uygulama eğitimlerini yüz yüze yapacaklardır.

Öğrencilere 27 Mart 2023 tarihine kadar, mazerete bağlı ders kayıt hakkı verilecektir.

Sınavlar akademik takvimde belirlenen zaman aralıklarında yapılacaktır. Sınav şekline ise Nisan ayında yapılacak değerlendirmeden sonra karar verilecektir.

Tıp Fakültesi 1, 2 ve 3. sınıf kurul sonu sınavları ve Diş Hekimliği Fakültesi 1 ve 2. sınıf kurul sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir. Sınav tarihleri, ilgili fakülteler tarafından öğrencilerine ayrıca duyurulacaktır.

Mezun duruma gelmiş ve stajı eksik kalmış olan ön lisans ve lisans programı öğrencileri, kayıtlı oldukları programın müfredatında yer alan zorunlu stajlarını ilgili işyerlerinde yüz yüze yapacaklardır.

Uzaktan eğitim yöntemi ile verilen derslerin ders kayıtlarına KTÜ-Uzaktan Eğitim Sistemi’nde yer verilecektir.

Kampüslerimizde bulunan derslikler, laboratuvarlar, yemekhaneler, atölyeler, spor sahaları, kütüphaneler öğrencilerimizin kullanımına açık olacaktır.

Bahar yarıyılında eğitim-öğretime devam edemeyen öğrencilerimize talep etmeleri halinde eğitim süresinden sayılmayacak şekilde kayıt dondurma hakkı verilecektir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Nisan ayında yapılacak değerlendirmelere göre üniversitemizce yeni kararlar alınabilecektir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim