KTÜ’de sınav haftası başladı

TBMM'de 20 Kasım 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşıyan KTÜ’de sınav haftası başladı. Yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü KTÜ’de 17 Kasım'dae başlayan sınavlar 2

KTÜ’de sınav haftası başladı

TBMM'de 20 Kasım 1955 tarih ve 6594 sayılı kanunla kabul edilmesi ile İstanbul ve Ankara dışında kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşıyan KTÜ’de sınav haftası başladı. Yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü KTÜ’de 17 Kasım'dae başlayan sınavlar 25 Kasım'da sona erecek.

 
KTÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Süleyman Baykal, göreve başladığında ilk olarak üniversitenin Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine dair usul ve Esaslarda değişiklik yapmıştı. Yeni düzenleme ile   KTÜ’de not değerlendirilmesinde bağıl  değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi  (MDS ) kullanılacak.
 
 Ayrıca önceki yıllarda 2 olan ara sınav sayısı da yeni düzenlemede teke indirildi. Öğrenciler arasında “tek vize-tek final” olarak adlandırılan bu sistemde; geçme notunun hesaplanmasında sınıf ortalaması esas alınacak. Yeni uygulamaya göre final sınavından 40’ın altında not alanlar değerlendirmeye alınmayacak. Bu not Eczacılık ve Tıp Fakültesinde ise 60 olarak belirlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler