KTÜ'de "Kadına şiddete hayır"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü’nde kız öğrenciler tarafından bir etkinlik düzenlendi.KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi

KTÜ'de "Kadına şiddete hayır"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü’nde kız öğrenciler tarafından bir etkinlik düzenlendi.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup kız öğrenci, daha sonra sloganlar ve afişlerle Kütüphane önüne yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını Melike Arduç isimli öğrenci yaptı. Arduç, “Kadın cinayetleri son 7 yılda arttı. Kadına yönelik taciz, tecavüz vakalarında inanılmaz bir artış varken biz üniversiteli kadınların buna tepkisiz kalması beklenemezdi. Ülkemizde kadınlar tecavüze uğrayıp, tecavüzün suçlusu ilan ediyor. Şiddet görüp hangi kadın boşuna dayak yemiştir denilip şiddet meşrulaştırılıyor” dedi.

Bu sırada basın açıklaması yapan öğrencilerin yanına gelen KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, öğrencilerin kütüphane önünde gürültü yapmasının doğru olmadığını ve içerde ders çalışan öğrenciler olduğunu ifade ederek “Burası kütüphane önü. İçeride ders çalışan öğrenciler var, rahatsız oluyorlar. Gelin 50 metre yakındaki Rektörlük önünde yapın. Burada size izin vermiyorum” dedi.
Daha sonra öğrenciler kütüphane önünden olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim