KTÜ'de horonlu eylem

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, yaptıkları eylemler sonucunda Rektörlüğün kayıt sırasında ‘bağış’ adı altında alınan paraları ve harç zamlarını durdurmasını, kemençe ve tulum eşliğinde horon teperek kutladı.KTÜ Kanu

KTÜ'de horonlu eylem

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, yaptıkları eylemler sonucunda Rektörlüğün kayıt sırasında ‘bağış’ adı altında alınan paraları ve harç zamlarını durdurmasını, kemençe ve tulum eşliğinde horon teperek kutladı.

KTÜ Kanuni Kampüsü’ndeki Makine Mühendisliği Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu adına konuşan Fidel Çakmak, “Kayıtta ‘bağış’ adı altında alınan zorunlu paraların kaldırılması için geçen yıl bir çok eylem yaptık.

ktu_eylem1.20111006151408.jpg

Sonuçta bu paraların alınmasını durdurduk, ama harç zammına da tepki göstererek bu hukuksuzluğa karşı eylem başlattık. Bu mücadelelerimiz sonucunda harç zamlarının geri çekilmesini sağladık. Saldırı dalgası elbette durmayacaktır. Burada size açık çağrımızdır. Nasıl kayıt paralarını kaldırdık ve harç zamlarını durdurduysak bundan sonra üniversitelilere karşı gelecek saldırılara karşı da dimdik duracağız” dedi.

Öğrenciler daha sonra Rektörlüğün uygulamalarını eleştiren ve bu uygulamalara karşı yaptıkları mücadeleleri anlatan bir skeç oynadı. Skecin ardından da kemençe ve tulum eşliğinde horon halkası kuran öğrenciler, harç zamlarının geri alınmasını ve kayıt paralarının kaldırılmasını horon oynayarak kutladılar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim