KTÜ'de 44. Mezuniyet töreni

KTÜ Kanuni Kampüsü stadyumu'nda düzenlenen 44'üncü mezuniyet törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, davetliler ve öğrenci aileleri katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan

KTÜ'de 44. Mezuniyet töreni

KTÜ Kanuni Kampüsü stadyumu'nda düzenlenen 44'üncü mezuniyet törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, davetliler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, 44. mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, üzüntüyle sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin deneyimli bir eğitim geçmişi olduğunu kaydeden Özen, "Üniversitemiz eğitim-öğretim alanında altyapısıyla kuruluşundan bu yana bir ekol olarak ülkemize katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerimizin ayrılmasından dolayı hüzünlüyüz ama onların mezuniyetlerinden dolayı çok mutluyuz ve çok gururluyuz" dedi.

Kürsüye koşarak gelerek bir konuşma yapan bakan Özak, kendisinin KTÜ mezunu olmasından dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti.

Bakan Özak, "Sizleri bugüne getirmek için devletiniz, hocalarınız ve aileleriniz çok büyük emek harcamıştır. Sizler bu emeklerin boşa çıkmadığını aldığınız bu diplomalarla en güzel şekilde gösterdiniz. Bundan sonrada daha çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaşacağız. Sizlerin rakibi Ankara'daki, İstanbul'daki öğrenciler değil Amerika'daki, Almanya'daki Fransa'daki gençlerdir. Umuyorum ki sizler onları geçeceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör İbrahim Özen, 2010 - 2011 Eğitim Yılı'nda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek kendilerini plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Törende öğrenciler daha sonra topluca havaya kep fırlatırken büyük coşku yaşandı.

Tören sonrası öğrenciler, öğretim üyeleriyle kolbastı ve horon oynayarak uzun bir eğitim-öğretim maratonun stresini atmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim