KTÜ tamam şimdi sıra Gül'de

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) rektörlük seçiminde öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı seçti.A ve B şeklinde ayrılan iki sandıkta 850 akademisyen oy kullandı. Bu oyların büyük çoğunluğunu Prof. Dr. Süleyman Baykal alırken ikinci sırada is

KTÜ tamam şimdi sıra Gül'de

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) rektörlük seçiminde öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı seçti.

A ve B şeklinde ayrılan iki sandıkta 850 akademisyen oy kullandı. Bu oyların büyük çoğunluğunu Prof. Dr. Süleyman Baykal alırken ikinci sırada ise Prof. Dr. Orhan Aydın yer aldı. Üçüncü sırayı da 9 oy ile Prof. Dr. Fahri Özcan aldı.    

KTÜ Rektörlüğü'nde son sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül söyleyecek.

PROF. DR. SÜLEYMAN BAYKAL KİMDİR ?

1963 yılında Trabzon'un Of İlçesine bağlı Uğurlu Beldesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa tıp fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Aynı yıl KTÜ göreve başladı.

1987-1992 yılları arasında uzmanlık, 1994 yılında yardımcı Doçent, 1196'da Doçent, 2001 yılında Profesör oldu. Son gör olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdürmektedir.

PROF. DR. ORHAN AYDIN KİMDİR ?

1972 tarihinde Tonya’ya bağlı Hoşarlı Köyü’nde doğan Orhan Aydın, 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1994 ve 1998 yıllarında sırasıyla yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 2002 yılında doçent ve 2007 yılında ise profesör oldu.

Orhan Aydın, evli, 9 ve 14 yaşlarında Ömer Emre ve Mehmet Kaan adlarında iki çocuk babasıdır.

PROF. DR. FAHRİ ÖZCAN KİMDİR ?

1956 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini Giresun’da tamamladı. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi’nde ihtisasa başladı. 1986 yılında uzman olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atandı. 

Kurucu Öğretim üyesi olarak 1987 yılından 2011 yılının sonuna kadar aralıksız 24 yıl Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Çok sayıda uzmanlık öğrencisi yetiştiren Doktor Özcan evli ve 3 çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler