KTÜ kolektifinden yürüyüş!

KTÜ Öğrenci Kolektifi'ne üye bir grup öğrenci; Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 39'uncu yıldönümü nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdi. KTÜ Öğrenci Kollektifi mensubu yaklaşık 150 öğrenci, İktisadi Bilimler Fakültesi kantini ön

KTÜ kolektifinden yürüyüş!

KTÜ Öğrenci Kolektifi'ne üye bir grup öğrenci; Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 39'uncu yıldönümü nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdi.

KTÜ Öğrenci Kollektifi mensubu yaklaşık 150 öğrenci, İktisadi Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanarak Rektörlük binasına kadar yürüdü. AK Parti aleyhinde sloganların da atıldığı yürüyüş sonunda Rektörlük binası önünde grup adına açıklama yapan Sinem Kara; Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan için, "Onlar 68'li yıllarda, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Yükselen antiemperyalist mücadelenin en militan, en kararlı öncüleriydi. Onlar Amerikan 6'ncı Filosu ülke kıyılarına demir attığında, 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi' sloganlarıyla dünya halklarının katili Amerika'nın 6'ncı Filo askerlerini denize döken onurlu 68 kuşağından 3 yiğit yürekli devrimciydi" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından öğrenci grubu olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim