KTÜ kaç alanda sıralamaya girebildi?

Her yıl yapılan üniversiteler arası dünya ve Türkiye sıralaması açıklandı

KTÜ kaç alanda sıralamaya girebildi?
Haber61 Haber Servisi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı , üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl yaptığı, dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralamasını açıkladı. Sıralamada Karadeniz Teknik Üniversitesi yalnızca 4 alanda dünya sıralamasına girebildi.

URAP Laboratuvarı’nın 41 bilim alanında son 5 yılın akademik performanslarına göre yaptığı sıralamada KTÜ’den İnşaat Mühendisliği, Mühendislik,  Tıp ve Sağlık ve Makine Mühendisliği yer alabildi.

KTÜ İnşaat Mühendisliği dünyada 305 Türkiye’de 3. , Mühendislik dünyada 774. Türkiye’de 10. , Tıp ve Sağlık dünyada 902. Türkiye’de 19. Ve Makine Mühendisliği dünyada 417. Türkiye’de ise 3. Sırayı aldı.

DÜNYANIN EN İYİLERİ 

41 alanı kapsayan URAP sıralamasına göre ABD  17 alanda dünya birincisi oldu. Çin ve İngiltere 6, Hollanda 5, Singapur 3 ve İsviçre, Fransa, Canada ve Brezilya üniversiteleri ise birer alanda dünya birincisi oldu. Türkiye ise herhangi bir alanda ilk sırayı alamadı.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ODTÜ
Sıralamaya göre ODTÜ 41 alanın 17’sinde dünya sıralamasına girerken dünya alan sıralamalarında yer alırken, İTÜ 14 alanda, Gazi 13 alanda, Hacettepe 12 alanda, İstanbul ve Ankara 10 alanda, Ege 9 alanda, İ.D Bilkent 8 alanda, Erciyes 7 alanda, Dokuz Eylul, Ataturk ve Marmara 6 alanda sıralamaya girdi. KTÜ ise 4 alanda sıralamaya girebildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler