KTÜ'de Şok! 3 Öğretim üyesi ayrılıyor!

Arabistan Sökmen çiftine yılda 1 milyon verecek.

KTÜ'de Şok! 3 Öğretim üyesi ayrılıyor!

Haber61/Haber Servisi- Levent Ustabaşı - Karadeniz Teknik Üniversitesi kan kaybetmeye devam ediyor. 


BU ŞEHİRDEN GİDİYORUM

KTÜ'de Şok! 3 Öğretim üyesi ayrılıyor!İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Ulusoy KTÜ’den ayrılma kararı aldı. Ulusoy, veda mesajında; “1980-84 döneminde öğrenci, 1986 yılında Arş.Gör. 2004 yılında Profesör olduğum KTÜ'den gidiyorum. Bunca dostluğu, güzellikleri, zor günleri, mutlulukları, sevgiyi, saygıyı, hüznü, kızgınlıkları hulasa her duygunun enlerini içime gömerek bu şehirden gidiyorum” dedi.

Ulusoy, emekliliğini isteyerek İstanbul’da bir vakıf üniversitesinde göreve başlayacak.


ARABİSTAN’IN BİLİMSEL TEMSİLCİSİ OLACAKLAR

Gidenler arasında Dünyada bilim insanlarının başvurdukları en önemli veri tabanlarından kabul edilen Thomson Reuters'in "Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde Türkiye'den yer alan 9 kişiden 2'si olan Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) görevli Münevver ve Atalay Sökmen çifti de yer alıyor.

Sökmen çifti yarın resmen KTÜ’den ayrılarak emekliye ayrılacaklar. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde öğretmen üyesi olacak olan Sökmen çiftinin bugüne kadar 100’den fazla bilimsel yayını bulunuyor.
Ayrıca Sökmen çifti Suudi Arabistan’ın King Saud Üniversitesi’nin de bilimsel temsilcisi olacaklar. Sırf temsilci olmaları için Suudlu yöneticiler Sökmen çiftine yılda 1 milyona imza attırdılar.
Sökmen çifti bir çok kez “Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer almasına rağmen KTÜ yönetiminin buna kayıtsız kalması eleştiri konusu olmuştu.
KTÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atalay Sökmen bir röportajında Türkiye'den tüm bilim alanlarında 9 kişinin yer aldığı listede eşiyle birlikte bulunmasının gurur verici olduğunu söylemişti.

SÖKMEN ÇİFTİ TRABZON İŞ DÜNYASINA TARİHİ ADIMLAR ATTIRDI

KTÜ Teknokent’e komşu olacak Biyoteknoloji ve İnnovasyon merkezinin iş fikri de Sökmen çiftinden çıkmıştı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlendiği kuluçka merkezinin de mimarlarıydılar.

KTÜ'de Şok! 3 Öğretim üyesi ayrılıyor!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim