Krize kim sebep olduysa çözsün

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Celal Akaç, Türkiye'deki krizin yıllardır değişmeyen siyasal ve ekonomik programlar olduğunu ileri sürerek krize sebep olmayanların bunun bedelini ödemek zorunda olmadığını söyledi. KESK Şubeler Platformu tarafından Me

Krize kim sebep olduysa çözsün
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Celal Akaç, Türkiye'deki krizin yıllardır değişmeyen siyasal ve ekonomik programlar olduğunu ileri sürerek krize sebep olmayanların bunun bedelini ödemek zorunda olmadığını söyledi.

KESK Şubeler Platformu tarafından Meydan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Celal Akaç, Türkiye'de iktidardaki siyasi partiler değişse de ekonominin kaderinin hiç değişmediğini, ülkenin yıllardır bir krizden çıkıp diğerine girdiğini savundu.

İktidara gelen bütün siyasi partilerin yıllardır aynı programı uyguladığını ileri süren Akaç, bugün yaşanan krizin gerçek sebebinin de yıllardır değişmeyen bu siyasal ve ekonomik program olduğunu iddia etti.

İktidarın politikalarını eleştiren Akaç, Türkiye'de 2008 yılı başından bu yana temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların bedelini emekçi ve yoksul kesimlerin ödediğini dile getirerek yanlış ekonomik tercihlerin sonucunda ortaya çıkan kriz ortamında çok sayıda işten çıkarma dalgasının yaşandığını ifade etti.

Toplumun büyük bir kesiminin krizle boğuştuğunu kaydeden Akaç şöyle konuştu:
“Zamlar geri çekilsin, işten çıkarmalar yasaklansın ve emek-demokrasi programı hayata geçirilsin. Bu krize bizler sebep olmadık ve bedelini ödemeyi de kabullenmeyeceğiz. İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı emek, barış ve demokrasiden yana bütün kesimleri 29 Kasım'da Ankara'ya bekliyoruz.”

Basın toplantısına katılanlar açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi gerçekleştirirken daha sonra olaysız olarak dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim