KPSS'de tecil sorunu!

Mağduriyetleri gidermek için yapılan düzenlemeler ise başka mağduriyetlere yol açıyor. Şimdi de tecil süresi dolacak öğretmen adayları, atama takviminde yeni bir düzenleme bekliyor. Kopya skandalı sonrası iptal edilerek yenisi düzenlenen KPSS Eğitim Bilim

KPSS'de tecil sorunu!

Mağduriyetleri gidermek için yapılan düzenlemeler ise başka mağduriyetlere yol açıyor. Şimdi de tecil süresi dolacak öğretmen adayları, atama takviminde yeni bir düzenleme bekliyor.

Kopya skandalı sonrası iptal edilerek yenisi düzenlenen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı, bu kez de başka bir sorunla gündeme geliyor. 30 Kasım itibariyle tecil hakları dolacak öğretmen adayları, 6 Aralık’ta yapılacak atamaları bekleyemeden askere gitmek durumunda kalacak.

Atama takviminde bir düzenleme yapılmazsa pek çok erkek öğretmen adayı mağdur olacak.

Neden ve nasıl?

Bu durumu şöyle açıklamak mümkün: KPSS sınavından yeterli puan almış adaylar öncelikle internet üzerinden tercihlerini yapıyorlar. Ancak erkek adaylar için tercih robotunda askerlik durumu seçenekleri bulunuyor. Bunlar: “Askerliğimi yaptım, askerliğimi yapmaktayım, askerliğimi ertelettim, askerlikten muafım ve bakaya kaldım; kovuşturmaya gerek yoktur yazısı ektedir.” şeklinde.

Yalnız yukarıda sayılan durumlardan herhangi birisini seçme konusunda 6 Aralık atama takviminin zamanlama açısından problem oluşturmakla kalmayıp, bazı belirsizliklere yol açtığı iddia ediliyor

Erkek adaylar aralık celbinde askere gitmek istemeyip rapor alarak askerlik tecili yapabiliyor. Bu süre aralık ayının birinci gününden itibaren 25. günü kapsıyor. Aralık ayında rapor alacak olan adayların, bu ayın 25’inden önce tercihlerin alınması ve atamaların yapılması durumunda yukarıdaki askerlik seçeneklerinden "Bakaya kaldım" seçeneğini işaretlemeleri gerekecek. Ancak “Kovuşturmaya gerek yoktur” yazısını almaları için 26 Aralık tarihini beklemeleri gerekecek. İşte tercih ve atama döneminde erkek adayların şikâyetçi oldukları nokta burası.

Atama hakkı kazanmış adayların "atama takvimi" kaynaklı askerlikle ilgili durumlarının atamalarına engel olmayacak şekilde düzeltilmesini talep ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim