KPSS'de adaylar didik didik arandı

Sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri abartıldı. Her aday neredeyse 2 ila 5 dakika arasında didik didik aranıyor.Yaka içleri, saç dipleri derken şişe sularının ambalajları bile arandı. Sınava giren adaylar değerli eşyalarını bırakabileceği bir yer olmama

KPSS'de adaylar didik didik arandı

Sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri abartıldı. Her aday neredeyse 2 ila 5 dakika arasında didik didik aranıyor.

Yaka içleri, saç dipleri derken şişe sularının ambalajları bile arandı. Sınava giren adaylar değerli eşyalarını bırakabileceği bir yer olmamasına isyan ederken, bazı okullarda ise kantincileri emanet işlemini cüzi ücretler karşılığında yaptı.

Aramalara tepkili bir aday "Güvenliğin artırılmasına bir şey demiyoruz. Ama bu kadarı da fazla. Mekanik saatimle nasıl kopya çekebilirim? Cep telefonu ve saat gibi değerli eşyalarımızı bırakacak bir yer yok. Bu aramalar ve sorunlar bizi sınav sabahı ekstra strese sokuyor" dedi.

YARIN 3. VE 4. OTURUM YAPILACAK

Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere de 3. ve 4. oturumlar yapılacak. Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sınava giriş belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim