KPSS Sonuçlarında Hata Yok

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ünal Yarımağan, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarında hata olduğu iddialarına yanıt verdi. Yarımağan, KPSS'ye ilişkin itirazları değerlendirdiklerini ve hata tespit etmediklerini söyledi.Katsay

KPSS Sonuçlarında Hata Yok

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ünal Yarımağan, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarında hata olduğu iddialarına yanıt verdi. Yarımağan, KPSS'ye ilişkin itirazları değerlendirdiklerini ve hata tespit etmediklerini söyledi.

Katsayıların sınavdan sonra değişmesinin söz konusu olmadığını belirten Yarımağan, geçen yıla göre puanların düşmesini soruların kolay olmasına bağladı.

KPSS ile ilgili en çok tartışılan iddia katsayılar... Puanların hesaplanmasında kullanılan katsayıların, sınav öncesinde duyurulandan farklı olduğu, bu nedenle bazı adayların puanlarının eksik hesaplandığı iddia edildi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, "Katsayı değişikliği olanaksız" diyerek bu iddiaları yalanladı:

"Katsayılarda farklılık yapılması söz konusu değil. Yapılırsa belli bir nedeni vardır. Kamuoyuna açıklanır." Yarımağan ÖSYM'ye itiraz başvuruları yapıldığını, ancak inceleme sonucu herhangi bir hatanın tespit edilmediğini söyledi.

Ünal Yarımağan'a göre, adayların en büyük hatası, sonuçları bir önceki yılla kıyaslamak:

"Bir yılı kendi içinde değerlendirmek gerekir (...) Yıllar arasında bir dengesizlik söz konusu değil." Peki, geçtiğimiz yılla aynı neti yapan adayların puanlarının düşük olmasının nedeni ne?

ÖSYM Başkanı, bu durumu soruların geçen yıla göre daha kolay olmasına bağladı:

"Geçen yıl 150 soru yapıp şu kadar puan aldıysa, bu yıl aynı netle puan daha düşükse, nedeni demek ki; bu yıl sorular daha kolaymış. Daha çok öğrenci daha çok soru yapmış." Yarımağan, sonuçlarda hata olduğunu düşünen adaylara "sağlıklı sonuç almak için doğrudan ÖSYM'ye başvurun" çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler