KPSS savcısına 'şüpheli para' incelemesi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, 2 kritik davaya bakan savcılarla ilgili ‘inceleme' kararı verdi. Daire, 2010 KPSS ile ilgili soruşturmayı uzun süre sonuçlandıramayan, daha sonra da soruşturmadan el çektirilen eski Ankara Başsavcıveki

KPSS savcısına 'şüpheli para' incelemesi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, 2 kritik davaya bakan savcılarla ilgili ‘inceleme' kararı verdi. Daire, 2010 KPSS ile ilgili soruşturmayı uzun süre sonuçlandıramayan, daha sonra da soruşturmadan el çektirilen eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında inceleme başlattı. Sakınan'ın KPSS savcısı olduğu dönemde soruş- turmada adı geçen bir şüpheliyle arasında 47 bin TL'lik ‘mal ve hizmet alım satım' ilişkisi olduğu tespit edilmişti. Sakınan'ın "mal satan" konumunda olduğu bu işlemin şüpheli olup olmadığı araştırılacak.

ERTELEME KARARI

HSYK 3. Daire'nin diğer kararı ise Ankara Savcısı Erdoğan Gökçek hakkında alındı.

Maliye Teftiş Kurulu tarafından vergi dairelerinde ve denetim birimlerinde kullanılan VEDOP'un sistem ve vergi güvenliğinin tespitine yönelik çalışmalar sırasında, herhangi bir görevlendirme olmaksızın önemli isimler hakkında sorgulama yapıldığı tespit edilmişti. Ankara Baş- savcılığı, 2006'da yaşanan olayla ilgili 265 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Şüphelilerin, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek' ile suçlanması beklenirken, bir sürpriz yaşandı. Soruşturmayı yürüten Savcı Erdoğan Gökçek, 2012'de kamu davası açılmasının ertelenmesine karar verdi. Bu kararın tebliğ edilememesi nedeniyle mağdurlar itiraz hakkı da elde edemedi. Şikâyetler üzerine harekete geçen HSYK 3. Dairesi iddiaları ele aldı ve Savcı Gökçek hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim