Konsey Trabzon'da toplandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan Dekanlar Konseyi'ne Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve çok sayıda öğretim üy

Konsey Trabzon'da toplandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan Dekanlar Konseyi'ne Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan İnan, yaptığı konuşmada, meseleleri masaya yatırıp tekrar tartışarak yeni teklifler sunma gayretinde içinde olacaklarını belirterek, "Kayseri Erciyes Üniversitesi toplantısı sırasında alınan karar sonrası yapılan uzun çalışmalar sonrasında bugün FEDEK adıyla kurulmuş bir akreditasyon derneğine sahibiz. Mühendislik fakültelerinin akreditasyon çalışmaları hızlar sürerken, Fen Edebiyat Fakültelerinin de bir an önce akreditasyon çalışmalarına başlamalarıgerekmektedir. YÖK tarafından da tanınmamız gerçekleştiğinde bu emeklerimizin semeresini almış olacağız. Geçen bir senelik zaman zarfı dikkate alındığında daha önce gündemlerimizi oluşturan hususlarda gelişmeler olduğu görülecektir. Bunların yanı sıra bugüne kadar bölümlerimizde verdiğimiz eğitimi tekrar gözden geçirmek ve bir bakıma piyasa beklentilerini dikkate alarak öğrencilerimizi yetiştirmek zorunda olduğumuzu düşünmekteyim. Bununla mevcut temel bilimler felsefesinde ayrılmayı değil, temel birimlervasıtası ile daha ne gibi yenilikleri insanlığa sunabiliriz bunun gayreti içiresinde olabiliriz düşüncesindeyim. Aramızda bulunan bir çok temel bilim üstadının bu konuda ilginç tespitlerini muhakkak ki olacaktır. Matematik bölümü uygulamalı matematik çalıştayı, bölüm sertifika programları önemli hususlar olarak ortaya çıkmaktadır. Bugün ve yarın toplantımızda bu meseleleri masaya yatırıp tekrar tartışacak ve yeni teklifler sunma gayretinde olacağız" dedi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, toplantının KTÜ'de düzenlenmesinden memnun olduklarını belirterek, "FEFKON toplantısının üniversitemizde düzenlenmesi kararını alanlara teşekkür ediyorum. Mezunlarımız iş bulmaları konusundaki sıkıntılar eğitim öğretim konusundaki kaliteyi düşüren kontenjan sorunu. Bunların büyük bir kısmı üniversitelerin dışında çözüm bulması gereken konular ama üniversitelerinde bunlara bir el atması gerekiyor. KTÜ son iki üç yılda büyük bir değişim yaşadı. Bünyesinden 5 yeniüniversite çıkmıştır. Biz bunu dikey büyüme adına büyük bir fırsat bildik. İki yıldır kalite ve akreditasyon adına önemli adımlar attık. İnşaat ve makine mühendisliği bölümünde kalite güvencesini almak için başvurduk ve kasım ayında müdeyin değerlendirilmesi tarafımıza iletilecektir" diye konuştu.

dsc_0006.jpg

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon'un 4 bin yıllık bir kent olduğuna dikkat çekerek "Bu şehir 4 bin yıllık mazisi olan bir kent. Şehrin tahine köküne mazisine bağlı olarak yeşilin ve mavinin harukalade bir tablosunu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu şehre daha yaşanabilir bir görünüm katabilmek için Ayasofya müzesini TOKİ ile ortaklaşa çalışmayla kültürün tarihin bir hazinesi olarak insanlara hediye etme çalışmasını hemen hemen yarıladık. Bu kıymetli toplantının Türkiye'de bilim
ve teknik adına önemli kararlar çıkacağına gerek üniversitemiz gerekse ülkemiz için adına eminim "dedi.

recep_kizilcik.20100527152638.jpg

Daha sonra söz alan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, AB üyeliği için gösterdiği çabadan bahsederek "Siz değerli bilim insanlarının, Trabzon'a teşrifini fırsat bilerek özellikle son yıllarda dünyada bölgesel ve küresel bir güç haline getirmeyi hedeflediğimiz ülkemizin gençlerimizden beklentilerimizi karşılayabilmek için üzerinde duracağınız konularla ilgili birkaç hususa değinmek istiyorum. Bildiğiniz gibi AB üyeliği tam perspektif adına çaba sarf eden ülkemizin
özellikle gençlerinin yarının sahipleri olacağını değerlendirdiğimizde AB'nin Lizbon acındasın da 2010 yılı hedefi olarak koyduğu gerçi konulan bu hedeflere belirli olarak tam manada ulaşılamadığını göz önünde bulundurarak, 2010 yılı ekonomik perspektifine baktığımızda ortaya koyulan bu 20 yıllık geçmişte gözden kaçmayan bir tespit var. O gerçekte bugün sizlerin tartışacağı konularla bağlantılıdır diye değerlendiriyorum. Bizden özellikle bazı konularda AB üyesi ülkelerde tüm meslek mensuplarına vize kolaylığı istediğimizde tamam bilim insanlarının girişene kolaylık verelim dediler.. Biz de bölgesel ve küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ülke olarak sizlerin araştırmacı gençleri yetiştirebilmeniz ve onlara küresel bazda rekabetçi bir ruh aşılayabilmeniz için gerçekten ülke olarak sizlerden beklentilerimizin fazla olduğunu ifade etmek istiyorum. Tekrar bölgesel ve küresel güç olmanın böylece insanların daha barışçıl bir ortamda yaşamasına katkı sağlayacağını belirtmek isterim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim