Kızılcık geleceğin bürokratlarıyla

Ziyarette öğrencilere hitaben konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Türkiye'de 25 tane olan Sosyal Bilimler Lisesi bölgemizde ve diğer bölgelerde olması gereken okullardan birisidir. Sosyal Bilimler Lisesi'nin genel amacı, edebiyat ve sosyal bilimler alanında

Kızılcık geleceğin bürokratlarıyla

Ziyarette öğrencilere hitaben konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Türkiye'de 25 tane olan Sosyal Bilimler Lisesi bölgemizde ve diğer bölgelerde olması gereken okullardan birisidir. Sosyal Bilimler Lisesi'nin genel amacı, edebiyat ve sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamları yetiştirmek, bu alanda üstün yetenekleri öğrencileri üst öğrenime hazırlamak, bilimsel gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dik öğrenmelerini sağlamak, devleti ve demokrasiyi iyi tanıyan ona işlev kazandıracak elemanları yetiştirebilmektir” dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi'nin bu ülkede açılmasının zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık “Toplumumuzda yönetici anlamına gelen müdürler, CEO’lar ve diğerlerinin beyaz yakalı, işçi ve çalışan kesim mavi yakalı olarak adlandırılmaktadır. 20. yüzyıl sonlarında ve 21. yüzyıl başlarından itibaren artık bu anlayış değişmiş ve yönetimde artık birlikte hareket edildiği görülmektedir. Duygusal zekası yüksek olanların şirket, devlet yönetiminde başarılı olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler