Karneler ne zaman verilecek? Sömestir tatili ne zaman?

Okullarda ilk dönem ne zaman tatili ne zaman başlayacak? Karneler ne zaman verilecek? Detaylar haberimizde.

Karneler ne zaman verilecek? Sömestir tatili ne zaman?

1. dönem karneler ne zaman dağıtılacak? Takvim açıklandı mı? 2023 yılında 1. dönem karneleri hangi tarihte verilecek?" soruları, gündemdeki önemli konular arasında bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi takvimine göre, bu yıl okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşmiştir.

Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen, eğitim-öğretime devam etmekte.

Eğitim-öğretim dönemi, 11 Eylül 2023 tarihinde başlamış olup, 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Ancak, 1. dönem karnelerinin ne zaman verileceği ve tatilin kaç gün olacağı merak ediliyor.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu çerçevede, 1. dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü öğrencilere teslim edilecek ve 22 Ocak Pazartesi günü sömestr tatili başlayacak. Okullarda İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler, toplamda 16 gün sürecek olan tatilin keyfini çıkaracak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler