Kanuni Anadolu Lisesi pandemiyi fırsata çevirdi

Kanuni Anadolu Lisesi Eğitim Çalışmalarına Uluslararası platformlarda devam ediyor.

Kanuni Anadolu Lisesi pandemiyi fırsata çevirdi

Pandemi Dönemini fırsata çeviren Kanuni Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Eğitim Çalışmalarına Uluslararası platformlarda devam ediyor.

Kanuni Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 2018 Çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Erasmus+ programı dahilinde desteklenen, Pandemi süreci dolayısıyla bir yıl uzatılan KA101 "SELFY-Smart Education Lets Freedom to Youngs/Akıllı Eğitim Gençlere Özgürlük Sunar’’ projesini iki yıldır çeşitli aktivitelerle başarılı bir şekilde yürütüyor.

Kanuni Anadolu Lisesi pandemiyi fırsata çevirdi

Proje kapsamında, Akıllı Telefon bağımlılığına dikkat çekerken telefonların eğitim amaçlı kullanılmasını, Akıllı Telefon/Smart Phone ile Akıllı Eğitimin/Smart Education birleştirilmesini sağlamak için okulda birçok çalışma yürütülüyor.

Pandemi süreci dolayısıyla 2020/2021 Eğitim-Öğretim yılının Uzaktan Eğitim şeklinde başlaması eğitimde yeni, gelişmiş, sürece uygun ve farklı teknikler geliştirme ihtiyacını doğururken yıllardır ulusal ve uluslararası projelerde birçok başarı sağlamış olan Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Uzaktan Eğitim döneminde de başarılı projelere imza attı.

SELFY projesi dahilinde Akıllı Eğitim çalışmaları kapsamında  eTwinning platformunda Eylül 2020’den beri “We are ready to Live in the Digital World/ Dijital Dünyada Yaşamaya Hazırız’’ uluslararası eTwinning projesi yürütülüyor. 

Ukrayna, İtalya, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye ortaklı projede toplam 19 farklı okul işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Proje öğretmenleri yıl boyu Uluslararası İngilizce Dersi müfredatına uygun özgün ders içeriklerini hazırlayarak tüm ortak okulların öğrencileriyle canlı derslerini işliyor. 5, 6, 7, 8, ve 9. Sınıf seviyelerinde çalışılan projede her ay her ünite uluslararası sınıf ortamında farklı bir öğretmen tarafından anlatılıyor. Tüm online derslerin ve içeriklerin kayıt altına alındığı proje sonucunda, öğrenciler ve öğretmenler için tüm seviyelere uygun Dijital Kaynak Kitaplar oluşturulması hedefleniyor.

Kanuni Anadolu Lisesi pandemiyi fırsata çevirdi

Projeyi yürüten Kanuni Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Yıldız Kara "Kanuni Anadolu Lisesi olarak biz 9. Sınıf seviyesi ile proje içinde görev almaktayız. Benim öğrencilerim yabancı öğrencilerle beraber yabancı öğretmenlerin online derslerine, yabancı öğrenciler de benim derslere katılıyor. Eğitimde kullanılabilecek Web 2.0 araçlarını yoğun bir şekilde kullandığımız online derslerimizde öğrenciler son derece ilgili ve istekli katılım sağlıyor, heyecanla bir sonra ki dersleri bekliyorlar. Telefon ve bilgisayarların doğru bir şekilde eğitim ortamına entegre edilmesiyle, eğitimin ne kadar daha etkin ve dinamik olabileceğini, eğitim uzaktan olsa da yüz yüze eğitim kadar verimli olabileceğini yaşayarak öğreniyoruz. Ayrıca, bu projeyle öğrencilerimiz yeni dijital çağa daha hızlı uyum sağlarken eğlenerek aktif bir şekilde  İngilizce Dil becerilerini geliştiriyor hem uluslararası ortamda akranlarıyla tanışıyor ve iletişim kuruyor hem de yabancı öğretmenlerin ve öğrencilerin ders ve sınıf ortamını deneyimleme fırsatı buluyorlar" dedi.

Tüm çalışmaların ve derslerin düzenli olarak öğretmenler arasında yapılan online toplantılarda planlandığı projenin 2021 Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor. 

Proje sonucunda, bütün içeriklerin öğretmenlerin özgün çalışmalarıyla oluşturulan, eğitimde aktif kullanılabilecek Dijital Kitaplar oluşturulacak.

Kanuni Anadolu Lisesi pandemiyi fırsata çevirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim