Kaç Dershane kapandı!

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u mart ayında onayladı.600 DERSHANE KEPENK KAPATTIDershanel

Kaç Dershane kapandı!

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u mart ayında onayladı.

600 DERSHANE KEPENK KAPATTI

Dershaneleri kapatan kanunun ardından 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kepenk kapattığı ortaya çıktı. Bu sayının 1500’ü bulacağını belirten GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, “Kayıt dışı özel ders büroları açıldı. Eğitim yasak bir faaliyete döndü” tespitini yaptı.

Meclis’te kabul edilen ve dershaneleri kapatan yasayla ilgili GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı’dan çarpıcı bir uyarı geldi. Kılcı, kayıt dışı eğitimin yaygınlaştığını belirtti.

"ÖZEL BÜROLAR AÇILIYOR, EĞİTİM YASAK FAALİYET OLDU"

Eğitime ceza uygulanacak bir yola girildiğini söyleyen Kılcı, sınava hazırlık gerektiren derslerin verileceği yerlere yasaklar geleceğini vurguladı. Kılcı, “Ders veren yer devletten izin almalı gibi bir madde var. Ancak bunu takip etme şansları yok. Bunlar ancak şikayetle bulunabilir. Şu anda özel ders büroları açılmaya başlandı. Eğitim tümüyle yasak bir faaliyet haline dönüştü.” diye konuştu.

OKULLAR BOŞALACAK

Türkiye’deki 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kapandığını açıklayan Kılcı, özel okullar ile dershanecilerin karşı karşıya getirildiğini kaydetti. Dershanelere sunulan 4 yıllık geçiş sürecinin özel okulların içini boşaltacağını anlatan Kılcı, “Hem resmi hem özelde okuyan son sınıf öğrencileri geçiş sürecine giren kurumlara kayıt yaptıracaktır. Burada sınava hazırlık eğitim, verilecektir. Sadece levhalar değişecek.” dedi.

ÖĞRETMENLER İŞSİZ KALACAK

Öğrenciler kadar öğretmenlerin de mağdur edildiğini kaydeden Kılcı, dershanelerde görev yapan 100 bin öğretmenin işsiz kalma ihtimali ile karşı karşıya kaldığını belirtti. İşsizlik rakamlarının dershanelerin kapatılmasıyla birlikte artacağınını vurgulayan Kılcı, “Dershanede görev yapan personelle ilgili hiçbir düzenleme yok. Onlar tamamen işsiz kalacak. 6 yılını doldurmayan öğretmenlerde aynı kaderi payla acak” dedi.

MERDİVEN ALTI EĞİTİM YAYILACAK

Özel Ders­ha­ne­ler ve Özel Öğ­re­tim Ku­rum­la­rı Bir­li­ği (ÖZ­DE­BİR) Baş­ka­nı Fa­ruk Köp­rü­lü de ders­ha­ne­le­rin ka­pan­ma­sıy­la bir­lik­te mer­di­ven al­tı eği­ti­min yay­gın­la­şa­ca­ğı­nı söy­le­di. Ders­ha­ne­le­rin bir ih­ti­yaç ol­du­ğu­nu be­lir­ten Köp­rü­lü, hü­kü­me­tin ders­ha­ne­le­ri ka­pat­ma­sıy­la bir­lik­te ka­yıt dı­şı ders al­ma ve ver­me du­rum­la­rı­nın yay­gın­la­şa­ca­ğı­nı ifa­de et­ti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler